IVAN ALVARADO/Reuters
IVAN ALVARADO/Reuters

Briljantni Kvesić osvojio srebrnu medalju!

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 11.06.23. | 16:33

Na trodnevnom turniru u Japanu sudjelovalo je više od 300 natjecatelja iz 47 zemalja

Ivan Kvesić, 26-godišnji hrvatski karate reprezentativac, osvojio je srebrnu medalju na natjecanju Svjetske lige u japanskom gradu Fukuoki.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U finalnom susretu poluteške kategorije (-84 kg) izgubio je od jordanskog karatiste Mohammada Aljafarija 2-4, iako je vodio 2-0 samo petnaest sekundi prije kraja.

U skupini je Kvesić osvojio prvo mjesto, prvenstveno zbog pobjede nad Ukrajincem Andrijem Torošankom 7-0. Naime, u idućem nastupu izgubio je od Egipćanina Mohameda Ramadana na pravilo "senshua", premda je susret završio rezultatom 10-10.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Sličan se scenarij dogodio i u dvoboju Torošanka i Ramadana koji je završio 4-4, ali je "senshu" ili prvi bod pripao ukrajinskom natjecatelju. Na osnovu zbroja osvojenih bodova, Ivan je na kraju osvojio prvo mjesto i plasirao se u četvrtfinale.

Uslijedile su dvije identične pobjede 3-2 protiv višegodišnjih suparnika, Ukrajinca Valerija Čobotara i Nizozemca Briana Timmermansa. Iako je Kvesić izgubio finalni dvoboj, jedinom hrvatskom karate olimpijcu to je najuspješniji rezultat nakon Olimpijskih igara u Tokiju, operacije ramena koju je obavio i povratka na tatami.

Jelena Pehar (-50 kg) s dvije pobjede i jednim porazom nije izborila četvrtfinale u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Alesandra Hassani (-55 kg) bila je druga u skupini, a isti plasman ostvario je i Boran Berak (-67 kg). Treće mjesto u kvalifikacijskoj skupini ostvarili su Sadea Bećirović (-68 kg) i Nikolina Golomboš (+68 kg). 

Na trodnevnom turniru u Japanu sudjelovalo je više od 300 natjecatelja iz 47 zemalja. (hina)


Tagovi

Ivan KvesićKarate

Ostale Vijesti