Brady i Belichick večeras love nekoliko rekorda

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 03.02.19. | 18:53

17 godina uspješne suradnje.

Večeras se, u pola sata iza ponoći po hrvatskom vremenu, igra 53. Super Bowl, najveći sportski događaj u SAD-u i jedan od najvećih na svijetu. Igra se u Atlanti, a sučelit će se New England Patriotsi i Los Angeles Ramsi.

> Odigraj New England Patriots i Los Angeles Rams

Patriotsima je ovo treći uzastopni Supew Bowl, četvrti u zadnjih pet godina, 11. ukupno i deveti pod tandemom Tom BradyBill Belichick koji bilježe već 17 godina uspješne suradnje. Također, Patriotsi su postali tek treća momčad u povijesti, prva nakon Buffalo Billsa 1973., koja će treći puta u nizu nastupiti u velikom finalu najpopularnijeg američkog sporta.

Ramsima će ovo biti četvrti Super Bowl u povijesti i prvi od kada su se 2016. iz St. Louisa preselili u Los Angeles te prvi od 2002. kada su pod imenom St. Louis Rams izgubili upravo od Patriotsa, kojima je to bio prvi naslov u Brady-Belichick eri.

Dok New England danas lovi šesti naslov, čime bi se izjednačili s Pittsburgh Steelersima po broju osvojenih trofeja, Ramsi love svoj drugi, prvi kao klub iz Los Angelesa.

Mogući rekordi New Englanda

Patriotsi danas love nekoliko rekorda – osim što se žele izjednačiti sa Steelersima (uz tri odigrana finala više), s pobjedom bi se izjednačili s Miami Dolphinsima koji su u tri uzastopna finala osvojili dva naslova.

Dok je Belichick već postavio rekord od sedam pobjedničkih prstena (dva je osvojio kao pomoćni trener New York Giantsa) i danas ga može samo dodatno učvrstiti, Brady se s novom pobjedom može osamostaliti na vrhu ljestvice najtrofejnijih igrača svih vremena koje sada dijeli s braničem San Francisca i Dallasa, Charlesom Haleyjem

Također, ako Brady osvoji Super  Bowl s 41 godinom na leđima postat će najstariji quaterback pobjednik Super Bowla, čime će preskočiti Peytona Manninga, dodavača Indianapolisa i Denvera s kojim je prsten osvojio s 39 godina i 320 dana. No, jedan igrač bi u tom slučaju ipak ostao stariji, kicker Indianapolisa Matt Stover koji je 2007. osvojio Super Bowl s 42 godine i 11 dana.

Što se pak popularnog šoua na poluvremenu ove manifestacije, napomenimo kako će glavni izvođač biti američki bend Maroon 5.

(Foto: Reuters)


Tagovi

los angeles ramsNew England PatriotsSuper Bowlamerički nogomet

Ostale Vijesti