REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

Braća Sinković: “Pokazali smo napredak, ali možemo bolje”

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 16.06.24. | 11:32

Ovo natjecanje bila je posljednja međunarodna provjera forme uoči predstojećih Olimpijskih igara u Parizu. Slijede treninzi na Perući

Nakon posljednje provjere pred nastup na Olimpijskim igrama u Parizu (26. srpnja - 11. kolovoza) i drugog mjesta u dvojcu bez kormilara na regati Svjetskog kupa u Poznanu, trofejni hrvatski veslači, braća Valent i Martin Sinković izrazili su zadovoljstvo rastom forme.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U finalu regate u Poznanju braća Sinković su od starta do cilja utrke držali drugo mjesto, iza odličnih svjetskih prvaka Švicaraca Romana Roeoeslija i Andrina Gulicha, na 500 metara zaostajali su 71 stotinku, na polovici utrke najvećih 1.72 sekundi, da bi uoči posljednjih 500 metara razlika iznosila 1.54 sekunde. Jakim napadom u finišu Sinkovići su se približili Švicarcima na manje od pola dužine čamca zaostatka, ali Roeoesli i Gulich su odbili taj napad te ciljem prošli sa 1.33 sekunde prednosti.

"Bila je dobra borba, definitivno smo pokazali napredak u odnosu na početak sezone i s tim smo zadovoljni. Znamo da možemo bolje, nije ovo bilo naše najbolje veslanje i očekivali smo još i više, ali slijede pripreme i idemo napraviti još jedan korak prema Parizu", rekao je Valent Sinković, a Martin Sinković se nadovezao na bratove riječi:

"Pokazali smo značajan napredak, što se osjetilo i na treninzima. Iako nisam potpuno zadovoljan utrkom, vjerujem da možemo još bolje. Uvjeren sam da ćemo u Parizu pokazati naš puni potencijal i boriti se za zlato."

Ovo natjecanje bila je posljednja međunarodna provjera forme uoči predstojećih Olimpijskih igara. Braća Sinković sada se okreću intenzivnim pripremama na Perući, gdje će brusiti svoju formu kako bi u Parizu pružili svoj maksimum.

Finale, dvojac:

1. Švicarska        6:36.86

2. HRVATSKA         6:38.19

3. Novi Zeland 1    6:39.20

4. Novi Zeland 2    6:46.65

5. Velika Britanija 6:48.10

6. Australija       6:49.36

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Svjetski kup u veslanjuveslanjebraća sinkovićValent SinkovićMartin SinkovićOI 2024Pariz 2024Olimpijske igreOlimpijske igre 2024

Ostale Vijesti