Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Bošnjaku posebna nagrada za ‘fair-play’, Bol i Ingebrigtsen atletičari godine

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 21.10.23. | 22:36

Hrvatski dugoprugaš je nagrađen za svoj potez u završnici utrke na 5000 metara na Europskom ekipnom prvenstvu u Katowicama

Hrvatski dugoprugaš Dino Bošnjak dobio je posebnu nagradu za ‘fair play’ Europskog atletskog saveza na svečanosti proglašenja najboljih atletičara godine održanoj u Vilniusu u subotu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bošnjak je nagrađen za svoj potez u završnici utrke na 5000 metara na Europskom ekipnom prvenstvu u Katowicama kada je pomogao svom prijatelju i rivalu iz Slovenije Vidu Botolinu, koji je pao zbog iscrpljenosti, da ipak prijeđe ciljnu liniju.

Na svečanosti u Vilniusu proglašeni su najbolja atletičarka i najbolji atletičar godine, a drugu godinu zaredom te su nagrade osvojili nizozemska trkačica na 400 metara s preponama Femke Bol te norveški srednjoprugaš Jakob Ingebrigtsen.

Nakon osvojena dva zlata na Europskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu, Bol je na Svjetskom prvenstvu na otvorenom u Budimpešti osvojila zlato na 400 metara s preponama te je predvodila nizozemsku žensku štafetu na 4x400 metara do zlata. Ta dva zlata u Budimpešti stigla su nakon što je prvoga dana natjecanja pala u završnim metrima utrke mješovitih štafeta na 4x400 metara i to u trenucima kada je bila u sigurnom vodstvu. Usto je postavila novi svjetski rekord na 400 metara u dvorani te europski rekord na 400 metara s preponama na otvorenom.

Ingebrigtsen je, pak, u Budimpešti osvojio zlato na 5000 metara te srebro na 1500 metara ponovivši tako uspjeh otprije godinu dana iz Eugenea. Također je postavio nove europske rekorde na jednu milju i 3000 metara i to dva dana zaredom na završnici Dijamante lige. Odlični je Norvežanin postavio i novi europski rekord na 1500 metara te svjetske rekorde u disciplinama koje se rijetko trče, na 2000 metara i dvije milje.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

AtletikaDino BošnjakJakob IngebrigtsenFemke Bol

Ostale Vijesti