Boksački meč stoljeća: Tko će slaviti? Milijarder ili skromni Filipinac?

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 02.05.15. | 09:22

Floyd Mayweather mlađi i Manny Pacquiao će noćas, u 3:30 po hrvatskom vremenu, u Las Vegasu zaključiti priču oko toga tko je najbolji boksač današnjice.

Večerašnji ljutiti rivali su se prvo trebali sučeliti u ringu 2010. godine ali nisu uspjeli postići dogovor i tek nakon pet godina smo dočekali da se dogovori veliki okršaj za naslove prvaka WBO, WBA i WBC u velter kategoriji.

Neviđen je interes za boksački meč stoljeća kako ga mnogi nazivaju, za koji su karte 'planule' već za nevjerojatnih 60 sekundi, a iznos koji će se zaraditi na ovom spektaklu doseže vrtoglave visine. Procjenjuje se na nevjerojatnih od 300 do 400 milijuna dolara.

Favorit je 38-godišnji Amerikanac Floyd Mayweather koji u profesionalnoj karijeri ima sjajan niz od 47 pobjeda i niti jedan poraz i još nijedan boksač nije pronašao način kako da ga svlada.

Svjetski je prvak u pet divizija i najplaćeniji je sportaš na svijetu, koji je čak ispred Cristiana Ronalda i LeBrona Jamesa i ne trudi se skrivati svoje ogromno bogatstvo, čak štoviše, često se njime hvali na društvenim mrežama uz poruke: Vidite što ja imam, a vi nemate". Sam je sebi priskrbio nadimak 'Novac' i tvrdi da je veći boksač od Muhammada Alija.

S druge strane ringa, noćas će mu se sučeliti 'ponos Filipina', kako ga mnogi nazivaju, 36-godišnji Manny Pacquiao. Obožavani sportaš na Filipinima je sasvim drugačiji od Floyda, mnogo skromniji i kojeg nije promijenila slava i novac.

Potekao je iz skromne obitelji, živio na ulici i jedva preživljavao, a uspio je postati svjetski prvak u osam kategorija, što do sada nikome nije pošlo za rukom. U profesionalnoj karijeri ima 57 pobjeda, pet poraza i dva neodlučena ishoda. Pamte se posljednji porazi od Juana Manuela Marqueza i Timothyja Bradleyja.

Noćašnji okršaj između 'američkog milijardera' i 'filipinskog ponosa' bit će susret u kojem će se sučeliti boksači različitog stila i osobnosti i zbog toga i već prije početka izaziva neviđeni interes publike, boksačkih zaljubljenika i onih koji to nisu.

Pac-Man će pokušati ostvariti da do izražaja dođe njegova prirodna agresivnost, brzina i neugodne kombinacije, dok će Mayweather, poznat kao majstorski genijalac u obrani i najbolji boksač u povijesti, nastojati postaviti zamke za svog rivala. Ostaje nam za vidjeti tko će biti bolji i pokazati više u borbi stoljeća.

Na posljednjem službenom vaganju prije borbe Pacquiao je težio 65,5 kilograma, a Mayweather je imao 66,2 kilograma.

Bit će to pravi boksački spektakl stoljeća, kako i dolikuje jednoj od najskupljih priredbi u svijetu sporta!

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ostali sportoviBoksManny PacquiaoFloyd Mayweather Jr.

Ostale Vijesti