Bodovi za Kolegu i Vidovića u Wengenu, Rodeš odustao

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 20.01.19. | 14:09

Novi bodovi za naše slalomaše.

U Wengenu je vožen novi slalom Svjetskog skijaškog kupa, a po prvi puta u karijeri slavio je Francuz Clement Noel. On je za samo 8 stotinki sekunde bio brži od Manuela Fellera na drugom mjestu. Vodeći u Svjetskom kupu - Marcel Hirscher - završio je na 3. mjestu sa 10 stotinki sporijim vremenom od Noela. 

Hrvatska četvorka odradila je solidne nastupe. Elias Kolega osvojio je 18. mjesto nakon što je u prvoj vožnji bio 24. On je zaostao 2,66 sekundi za pobjednikom, a ovo mu je treća utrka u nizu da osvaja bodove. Podsjetimo, na Sljemenu je bio na 20. mjestu, dok je u Adelbodenu doskijao do fantastične 6. pozicije, što je najbolji rezultat hrvatskog skijanja u eri nakon Ivice Kostelića.

Matej Vidović također je završio s bodovima. Zauzeo je 23. mjesto, što je napredak od pet stepenica u odnosu na prvu vožnju. Ovo mu je peti puta u sezoni da utrku završava u najboljih 30 slalomaša, odnosno s bodovima u džepu. 

Preostala dvojica Hrvata nisu bila te sreće. Filip Zubčić bio na korak do druge vožnje, ali ostao je kratak na 32. mjestu za 14 stotinki. Istok Rodeš imao je dobra prolazna vremena i bio je na dobrom putu da se plasira u drugu vožnju, ali je u drugoj polovici staze promašio vrata. 

Što se slalomskog poretka tiče, Rodeš je 22. slalomaš svijeta sa 72 boda, Kolega dva mjesta i 8 bodova slabiji, dok je Vidović na 27. poziciji s 57 prikupljenih bodova. 

(foto: Pixsell)


Tagovi

Elias KolegaIstok RodešMatej VidovićFilip ZubčićWengensvjetski kup u skijanju

Ostale Vijesti