Blanka Vlašić u povratničkom nastupu osvojila drugo mjesto u Rimu

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 04.06.15. | 22:05

Nakon Sandre Perković koja je ponovno bila nedostižna za svoje suparnice u bacanju diska na drugom mitingu Dijamantne lige u Rimu, za dobre vijesti pobrinula se i naša skakačica u vis, Blanka Vlašić, koja je u povratničkom nastupu došla do drugog mjesta.

Vlašić je propustila cijelu zimsku sezonu i početak ljetne i nakon osam mjeseci stanke, povratak je zabilježila u Rimu. A bolje, teško da je moglo. Peterostruka pobjednica i rekorderka tog mitinga došla je do drugog mjesta s preskočenih 197 centimetara.

Sandra Perković nezaustavljiva i u Rimu

Vlašić je imala pobjedu u rukama, ali je europska prvakinja Španjolka Ruth Beitia u trećem pokušaju uspjela svladati visinu od dva metra, što je ujedno najbolji rezultat sezone.

Splićanka je visinu 185 riješila iz prvog pokušaja, 190, a 194 iz posljednjeg, trećeg pokušaja. 197 je svladala kao od šale i postavila visoku letvicu suparnicama. To je bio do tada najbolji rezultat sezone.

Poljakinja Kamila Lićwinko i Beitia su svladale 197 iz drugog pokušaja, a Španjolka je na kraju ipak preletjela dva metra.

Naša druga predstavnica u skoku u vis Ana Šimić je preskočila 194 centimetara, što joj je najbolji rezultat sezone.

(Foto: Action Images/Screenshot diamondleague.com)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ostali sportoviAtletikaDijamantna ligaBlanka Vlašić

Ostale Vijesti