Blanka Vlašić propušta Europsko prvenstvo!

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 14.08.14. | 09:35

Hrvatska skakačica u vis Blanka Vlašić ipak neće nastupiti na Europskom atletskom prvenstvu u Zürichu!

Splitska atletičarka je samo dan prije odlaska na kontinentalnu smotru objavila kako su bolovi u lijevom koljenu prejaki te kako se ipak neće boriti za medalju.

 „Iako je prvi skakački trening prošao jako dobro, na druga dva su bolovi postali sve jači i nakon večernjeg treninga u srijedu odlučili smo odustati od Europskog prvenstva“, rekao je Blankin otac i trener Joško Vlašić i pojasnio kako nije riječ o teškoj ozljedi.

„Riječ je o upali patelarne tetive skakačkog koljena. Mogli bismo reći da je ozljeda banalna, ali vrlo bolna i ne može se skakati protiv takve boli. Da je riječ o samo jednom danu natjecanja možda bismo razmišljali o skakanju pod injekcijom, no tako se ne mogu odraditi i kvalifikacije i finale dva dana kasnije“.

Kažu u Blankinom stožeru kako bi nastup u Zürichu bio preriskantan te kako žele da se Blanka što prije potpuno oporavi i vrati natjecanjima.

„Sad se Blanka mora četiri tjedna odmarati, a onda početi s terapijom i jačanjem tetive“, pojasnio je Joško Vlašić.

Blanka je u Zürichu trebala biti među glavnim kandidatima za odličje i za zlato, koje je već osvojila na Europskom prvenstvu prije četiri godine u Barceloni. Ove sezone najbolji rezultat joj je preskočenih dva metra.

Hrvatske boje u ženskom skoku u vis tako će braniti Ana Šimić. Kvalifikacije su na rasporedu 15. kolovoza, a finale dva dana kasnije.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Blanka VlašićEuropsko prvenstvo u atleticiFC ZürichAtletikaOstali sportovi

Ostale Vijesti