Blanka Vlašić osvojila srebro u Pekingu!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 29.08.15. | 14:04

Hrvatska je osvojila svoju drugu medalju na Svjetskom atletskom prvenstvu u Pekingu. Blanka Vlašić osvojila je srebro u skoku u vis!

Iako je u Peking stigla 'načeta' i ne u pravoj formi zbog problema s Ahilovom tetivom, Blanka Vlašić uspjela je doći do medalje. Na stadionu na kojem je prije sedam godina na Olimpijskim igrama osvojila srebro, ponovila je isti uspjeh.

Podvig za svaku pohvalu s obzirom na to da je uopće bilo upitno hoće li Blanka nastupiti u Pekingu. Ali Vlašić je sjajnim skokovima u finalu Svjetskog prvenstva podsjetila na stare dane!

Jednom je rušila letvicu na 192 centimetra, a ostale visine iz prve (188, 195, 197, 199) pa i konačnih 201, što joj je bilo dovoljno za odličje i ujedno joj je najbolji rezultat sezone. U Peking je stigla sa 197 centimetra, a danas je taj rezultat debelo popravila.

Na 203 je Blanka triput rušila letvicu, iako to nije izgledalo uopće loše. Zlato je na kraju osvojila Ruskinja Marija Kučina s također 201, što joj je osobni rekord ali je sve visine svladala bez greške, a broncu druga ruska skakačica Ana Čičerova.

Blanku je zlata koštalo prvo rušenje na 192, no srebro je zlatnog sjaja. Ovo joj je četvrta medalja sa Svjetskih prvenstava, nakon dva zlata i srebra. Srebrna je bila i na svom posljednjem velikom natjecanju na otvorenom - Daeguu 2011. godine. Zlato je osvajala u Osaki 2007. i Berlinu 2009. godine. 

Naša druga skakačica u povijesnom finalu za hrvatsku atletiku u kojem smo prvi put imali dvije predstavnice, Ana Šimić rano se oprostila od natjecanja. 'Zapela' je na visini od 192, koju je triput rušila, a posljednji put bez skoka. Sa preskočenih 188 centimetara, što je bila početna visina, koju je svladala iz prvog pokušaja je podijelila deveto mjesto.

Blankina medalja je drugo odličje za Hrvatsku na ovom Svjetskom prvenstvu, nakon također srebra Sandre Perković u bacanju diska. 

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Blanka VlašićSvjetsko prvenstvo u atleticiAtletikaOstali sportovi

Ostale Vijesti