Blanka se na skakališta vraća u lipnju

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 07.05.15. | 14:58

Hrvatska visašica Blanka Vlašić objavila je na svojim službenim stranicama kako neće nastupiti na prvom mitingu ovogodišnje Dijamantne lige u Dohi i kako se natjecanjima vraća u lipnju.

Dug period oporavka i priprema nakon ozljede koljena odgodio je start sezone za početak lipnja, pa ćemo Blanku prvi put na zaletištu vidjeti u Rimu (4. lipnja) ili Birminghamu (7. lipnja).

 „Žao mi je što propuštam Dohu jer je to natjecanje za koje me vežu najljepše uspomene. No, kako sam se još ovog proljeća intenzivno bavila ozljedom koljena, pripreme su se odužile, pa smo odlučili prolongirati početak nastupa. Nadam se da će se to dogoditi u prvoj polovici šestog mjeseca. Svjetsko prvenstvo u Pekingu je dosta kasno, sezona je duga. Ima dosta natjecanja, pa će biti i dosta prilika za dobar rezultat“, rekla je Blanka, koja je inače u Dohi pobjeđivala četiri puta uzastopce od 2007. do 2010. godine i skokom od 205 centimetra drži rekord mitinga.

Vlašić je podsjetimo, propustila ovogodišnje Europsko dvoransko prvenstvo u Pragu, kao i prošloljetno na otvorenom u Zürichu, a nakon podulje stanke, očekuje se da hrvatska visašica ponovno bude prava.

Mogu reći da je Blanka fizički u svim elementima bolja i jača nego ikad i da od ljetne sezone očekujemo puno. Točnije, očekujemo bitne rezultatske pomake“, još je ranije izjavio Blankin otac i trener, Joško Vlašić, naglašavajući kako im je cilj dobro odraditi dugu ljetnu sezonu sa Svjetskim prvenstvom u Pekingu, kao i sljedeću zimsku te ljetnu sezonu, s vrhuncem na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Blanka VlašićAtletikaOstali sportovi

Ostale Vijesti