Blanka propušta SP u Londonu: Ne želim riskirati pogoršanje stanja

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.07.17. | 09:12

Hrvatska visašica Blanka Vlašić neće nastupiti na ovoljetnom Svjetskom prvenstvu u Londonu.

Blanka Vlašić trebala je u petak nastupiti na mitingu Dijamantne lige u Monacu, na kojem je imala posljednju priliku za svladavanje norme za odlazak na Svjetsko prvenstvo, koje se od četvrtog do 13. kolovoza održava u Londonu. Nadali smo se da će se na startu pojaviti hrvatska visašica, no problemi s nogom još nisu zaliječeni i zbog boli u desnoj tetivi, u njezinom su taboru odlučili ništa ne riskirati.

Nisam htjela riskirati pogoršanje stanja koje je napokon krenulo u dobrom smjeru. Već godinama idem na velika natjecanja s bolovima i istina, dobro bi ispalo. Samo što bih to kasnije dugo plaćala“, kazala je Blanka za Sportske novosti.

Ozlijeđena je došla na Olimpijske igre u Rio de Janeiro i stigla do brončane medalje, kao i na Svjetsko prvenstvo u Pekingu i osvojila srebro. Najviše je posljedica ostavio nastup na Olimpijskim igrama.

Žurila sam se nastupati zbog Rija pa sam se vratila nekoliko koraka unatrag. Želim ozljede ostaviti iza sebe, a ne ih stalno potencirati. Zbog Rija sam još i na početku ove godine bila u stagnaciji. Olimpijsku broncu sam plaćala još dugo nakon dodjele medalja“.

Vlašić još nije nastupala ove sezone, a pod upitnikom je hoće li se uopće pojaviti na zaletištu u 2017. godini. Ona se nada da će moći nastupiti na Hanžeku ali neće ističe, ništa požurivati.

Iako ima 33 godine na leđima, ne razmišlja o mirovini i itekako je motivirana.

Zanima me povratak na velike visine, a ne stalno hodanje po rubu“.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Blanka VlašićAtletikaSvjetsko prvenstvo u atletici

Ostale Vijesti