Photo: Dino Stanin/PIXSELL
Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Bill Belichick dobio priznanje za promicanje Hrvatske u svijetu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 08.06.24. | 18:40

Slavi trener hrvatskog podrijetla zahvalio se direktoru Staničiću i ministru Glavini na ovim posebnim gestama

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić na završnici Sunset Sports Media Festivala u Zadru dodijelio je posebno priznanje Billu Belichicku, najpoznatijem američkom NFL treneru hrvatskih korijena, za doprinos u promicanju Hrvatske tijekom njegove profesionalne karijere u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Riječ je o najuspješnijem treneru američkog nogometa koji rado ističe svoje hrvatsko porijeklo kad god mu se za to pruži prilika. Često je s posebnim ponosom nosio hrvatska obilježja na NFL utakmicama.

"Bill Belichick osim zauzimanja vrha sportskih svjetskih ljestvica, zauzeo je važnu ulogu u promociji Hrvatske na međunarodnoj razini često ističući svoj ponos i poštovanje prema hrvatskim korijenima zbog čega smo mu neizmjerno zahvalni. Podižući svijest ljudi diljem svijeta o vrijednostima naše zemlje, ovaj je sportski lider uvelike doprinio prepoznatljivosti Hrvatske na globalnoj turističkoj sceni, a posebice na američkom tržištu, našem najvažnijem dalekom tržištu," izjavio je direktor Staničić, dodavši kako se upravo Sunset Sports Media Festival u Zadru, u čijem su fokusu utjecajni sportski profesionalci, pokazao kao idealna prilika za dodjelu ovog prestižnog priznanja.

Također, poznati sportski trener u Zadru je svečano primio i hrvatsku putovnicu koju mu je uručio ministar turizma i sporta Republike Hrvatske Tonči Glavina.

"S ovim festivalom i eminentnim gostima iz sportskog i medijskog svijeta predstavljamo Hrvatsku kao zemlju koja je ozbiljan partner za poslovnu suradnju u sportskom i turističkom segmentu. Na ovaj način šaljemo i poruku kako je Hrvatska zanimljiva u svojoj cjelokupnoj turističkoj ponudi, a posebno kao velika sportska nacija koja je i izvrstan organizator velikih sportskih natjecanja i događaja. Neizmjerno smo sretni i ponosni što smo imali priliku ovdje ugostiti najvećeg trenera u NFL-u, Billa Belichicka, i uručiti mu hrvatsku putovnicu. Gospodin Belichick uvijek s ponosom ističe svoje hrvatsko porijeklo, čime doprinosi promociji Hrvatske i nastojat ćemo svakako s njime nastaviti suradnju u sportskoj i turističkoj promociji Hrvatske," izjavio je ministar Glavina.

Bill Belichick zahvalio se direktoru Staničiću i ministru Glavini na ovim posebnim gestama.

Podsjetimo, prije nekoliko dana premijer Andrej Plenković uručio je domovnicu najtrofejnijem treneru u povijesti američkog nogometa.

"Od svog oca i njegovih roditelja stekao sam svoju radnu etiku i naučio mnoge lekcije čiji je temelj postavljen ovdje u Hrvatskoj," istaknuo je tada. Dodao je kako ponosno nosi hrvatsku zastavu na znački na reveru u svakoj prilici u kojoj to može, a što je nedavno dopušteno i u NFL-u.

"Volim Hrvatsku!", poručio je Belichick koji je bio i gost hrvatske reprezentacije dobivši na poklon hrvatski dres s brojem 8 i prezimenom Biličić, kako su ga pisali njegovi djedovi. Broj simbolizira osam Super Bowla koje je osvojio.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)



Tagovi

Bill BelichickNFL

Ostale Vijesti