Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Barakude u prvoj provjeri za EP upisale sigurnu pobjedu

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 20.12.23. | 09:47

Isti protivnik očekuje ih i sutra

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija u utorak kasno navečer, slavila je 15-12 u pripremnom ogledu protiv momčadi SAD, odigranom na bazenu Svetice proslavila prvu pobjedu. Bio je to prvi pripremni dvoboj ovog ubrzanog ciklusa treninga uoči Europskog prvenstva 2024. u Dubrovniku i Zagrebu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Izbornik Ivica Tucak je za ovu priliku ostavio na tribini Anića, Vrlića, Duževića, Bukića, Žuvelu i Kržića, no nisu ni Amerikanci igrali u najjačoj postavi. Izostajao im je prije svega ponajbolji centar svijeta Ben Hallock.

Gostujući sastav je tek jednom bio u vodstvu (1-2, sredinom prve četvrtine). Preostalo vrijeme je hrvatska reprezentacija imala prednost od gola do dva razlike u prve dvije četvrtine, da bi početkom treće dionice prednost narasla i na četiri pogotka (11-7). Amerikanci su se uspjeli jednom približiti (11-10 početkom zadnje četvrtine), ali su se naši igrači vrlo brzo rezultatski ponovo odvojili (13-10, 14-11 i zaključnih 15-12).

Najbolji strijelac utakmice bio je Jerko Marinić Kragić koji je postigao čak 5 pogodaka, a pratio ga je Loren Fatović s 4 gola.

Sljedeću pripremnu utakmicu, Hrvatska i SAD će igrati u četvrtak, 21. prosinca s početkom u 19.30 sati, ali na bazenu uz Savu. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijavaterpoloLoren FatovićJerko Marinić Kragić

Ostale Vijesti