Barakude sutra pred najtežom utakmicom na Euru: Bit će psihološki najteža

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.01.16. | 12:21

Hrvatski vaterpolisti sutra protiv Mađarske love plasman u polufinale Europskog prvenstva u Beogradu.

Bit će to najteža utakmica za naše vaterpoliste na kontinentalnoj smotri, a ujedno i dvoboj starih rivala. Jedna od najboljih reprezentacija svijeta - Mađarska lovi plasman na Olimpijske igre, dok se Hrvatska bori za novu medalju na velikim natjecanjima.

Čeka nas četvrtfinale protiv vrhunskog protivnika Mađarske, koja osim što je u lovu na medalje, bori se i za kvalifikacije za Olimpijske igre tako da će ovo biti izuzetno teška utakmica. Ako odigramo kvalitetnu obranu i spriječimo njihove golove iz kontranapada bit ćemo na dobrom putu da ostvarimo odličan rezultat“, poručio je kapetan Josip Pavić.

Damir Burić očekuje najtežu utakmicu na prvenstvu.

Ovo će biti najbitnija utakmica i psihološki najteža. Pobjedom ulazimo u borbu za medalje, a porazom doživljavamo neuspjeh na Europskom prvenstvu. Psihološki će ta utakmica biti jako teška. Nadam se da ćemo odigrati na jednom visokom nivou, jedino na taj način možemo pobijediti mađarsku reprezentaciju“.

Hrvatska je u osmini finala Europskog prvenstva odradila trening utakmicu protiv Nizozemske u subotu, a sutra joj slijedi ozbiljan okršaj u bazenu.

Već u utakmici s Nizozemskom misli su bile usmjerene na četvrtfinalnu utakmicu. Jedini ispravan i pravi put kojim možemo pobijediti utakmicu je čvrsta obrana, koja nas jedina može dovesti do dobrog rezultata i pobjede“, poručio je Anđelo Šetka.

Hrvatska i Mađarska, koje su se nedavno i zajedno pripremale za Euro trenirajući u Zagrebu i odigrale su dvije pripremne utakmice, u bazen će međusobno ponovno sutra, ali za polufinale kontinentalne smotre. Susret u beogradskoj Kombank areni počinje u 20:15.

Za Hrvatsku će protiv Mađarske igrati: Josip Pavić, Marko Bijač, Damir Burić, Andro Bušlje, Marko Macan, Luka Lončar, Boris Pavlović, Maro Joković, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Luka Bukić i Ante Vukičević. Stručni stožer čine Ivica Tucak, Pero Kuterovac, Damir Luketić, dr. Boris Labar i Igor Pezelj.

(Foto: HVS)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijavaterpoloOstali sportoviEuropsko prvenstvo u vaterpoluMađarska vaterpolska reprezentacija

Ostale Vijesti