Barakude se spremaju za Crnogorce: Odlučivat će nijanse

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 03.08.15. | 15:20

Hrvatski vaterpolisti sutra u ruskom Kazanu igraju s Crnom Gorom za polufinale Svjetskog prvenstva.

Izabranici Ivice Tucka su osvojili prvo mjesto u skupini u prvom dijelu natjecanja i tako osigurali izravni plasman u četvrtfinale i nekoliko dana odmora.

Sutrašnji protivnik Crna Gora je morala u osminu finala jer je prvu rundu nadmetanja zaključila na trećem mjestu skupine D sa po jednom pobjedom, porazom i remijem te je četvrtfinale izborila teže od očekivanog, slavivši protiv Kazahstana 18:12.

Čeka nas teška i neizvjesna utakmica, ali takve su sve četvrtfinalne utakmice na svim natjecanjima. Znamo da igramo protiv aktualnih viceprvaka svijeta i reprezentacije koja je u proteklih osam godina uvijek bila u borbi za medalje ili je osvajala medalje. Zato ne treba trošiti riječi o reprezentaciji Crne Gore jer se uistinu radi o snažnoj reprezentaciji, ali i mi imamo dobru momčad koja može pobijediti u utakmici koju dočekujemo spremni i motivirani“, rekao je u najavi četvrtfinala hrvatski izbornik Ivica Tucak, dodajući kako je najvažnije da su svi zdravi.

„Uvjeren sam da u teškoj i neizvjesnoj utakmici imamo izgleda za pobjedu“. naglasio Tucak.

S time se složio i kapetan reprezentacije i jedan od najboljih vratara svijeta Josip Pavić.

Smatram da smo po kvaliteti izjednačeni i da će o pobjedniku odlučivati nijanse. Samo se nadam da će te nijanse biti na našoj strani. U principu, mi se međusobno dobro poznajemo i trebat će jako zapeti da dođemo do pobjede i plasmana u polufinale kojeg svi želimo i očekujemo“, rekao je Tucak.

Osim Hrvatske i Crne Gore, u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva će igrati i Grčka-Australija, Mađarska-Italija i Srbija-SAD.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijavaterpoloOstali sportoviSvjetsko prvenstvo u vodenim sportovima

Ostale Vijesti