Barakude razočarane porazom: Raspali smo se u obrani

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.01.16. | 08:22

Hrvatski vaterpolisti nisu na najbolji mogući način otvorili Europsko prvenstvo u Beogradu.

U prvoj utakmici na kontinentalnoj smotri, izabranici Ivice Tucka su sinoć u Kombank Areni teško poraženi od Srbije, sa 13:6.

Debakl Barakuda na startu Eura: Srbija potopila Hrvatsku u beogradskoj Areni!

Nije to bila dobra predstava 'Barakuda', a i Srbija se još jednom pokazala kao neuhvatljiv suparnik.

Generalno smo se raspali u obrani. Ona mora biti puno agresivnija. To je ono što nas mora nositi kroz ovaj turnir“, rekao je poslije utakmice hrvatski izbornik Ivica Tucak, prenose Sportske novosti.

Tucak je i prije početka Europskog prvenstva izjavio kako žele igrati na što manje golova. No sinoć su primili čak 13 komada.

Kad primite 13 golova, onda to sigurno nije agresivna obrana. Previše, mislim čak 4-5 golova, primali smo individualno, šutovima izvana, neblokiranjem 'pucačke ruke'. Olako. Onaj gol koji primamo na početku, na odbijenu loptu, nedopustivo. Obrana je bila ključ poraza. U napadu ćemo mi teško protiv ovakvih momčadi postizati više golova“, naglasio je Tucak.

Prvi strijelac Hrvatske bio je Anđelo Šetka, a domaćinima je uspio utrpati tek dva pogotka.

Teško mi je reći čak i što je presudilo. Ne znam i je li to baš samo jedan detalj. Oni su preiskusna momčad, vrhunski igrači koji kažnjavaju svaku našu pogrešku, a kada ih napraviš toliko kao mi, onda primiš ovoliko. To je po meni presudilo. Curenje u obrani“.

A naši se nadaju da će dobro analizirati uvodni poraz i spremno dočekati drugi ispit na Euru, dvoboj protiv Francuske, koji je na rasporedu sutra s početkom u 17:15.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijasrpska vaterpolska reprezentacijavaterpoloOstali sportoviEuropsko prvenstvo u vaterpoluIvica Tucak

Ostale Vijesti