Barakude zadovoljne pobjedom: Vratili smo se na put na kojem smo htjeli i biti

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 13.01.16. | 08:25

Hrvatski vaterpolisti jučer su protiv Francuske upisali prvu pobjedu na Europskom prvenstvu u Srbiji.

Izabranici Ivice Tucka su nakon teškog uvodnog poraza od domaćina u nedjelju, odradili pravi trening protiv objektivno slabijeg suparnika i slavili s uvjerljivih 20:5. Da će to biti bitno drugačija utakmica od Srbije od koje smo poraženi 13:6, bilo je jasno kada je već nakon šest minuta i 28 sekundi igre na semaforu stajalo 7:0 za Hrvatsku.

KOMENTAR: Tucak je pokazao jednu iznimnu kvalitetu, a Francuzima jednostavno, ne ide vaterpolo

Barakude odradile "trening" protiv Francuza, Hrvatska stigla do prve pobjede na EP-u

Dva dana nakon najvećeg poraza na Europskim prvenstvima (Srbija 6:13) tako smo dočekali jednu od najvećih pobjeda na Euru, ukupno 49. pobjedu na kontinentalnoj smotri na kojoj smo neizostavni od 1993. godine i EP-a u Sheffieldu.

Odigrali smo jednu jako dobru utakmicu. Zaista kvalitetnu u obrani, tranziciji, puno kontra napada, onako kako želim da izgleda Hrvatska. Francuska nema našu kvalitetu, ali je reprezentacija koja može kazniti bilo koga. Jedna jako dobra utakmica. Vratili smo se na onaj put na kojem smo i htjeli biti, a to je s ovom pobjedom čekati trećeplasiranu ekipu iz grupe A. Ići dalje u turnir korak po korak, dizati se i biti pravi onda kada će to biti najbitnije“, poručio je izbornik Ivica Tucak.

Zadovoljni su bili i igrači.

Dobro smo odradili utakmicu. Francuska nije toliko slab protivnik koliko rezultat pokazuje. Bili smo na visokom nivou. Sada smo gotovo sigurno drugi. Malta je najslabiji protivnik u skupini, vjerujem da ćemo osminu finala proći, a onda se koncentriramo za četvrtfinale gdje očekujemo pravog protivnika“, izjavio je Sandro Sukno.

Naš prvi strijelac jučer je s četiri pogotka bio Maro Joković.

Utakmicu smo doslovno rutinski odradili. Nakon lošeg uvoda u Prvenstvo, dosta lakši protivnik i zadaci. Ispunili smo očekivanja i drago mi je da je završilo ovakvom razlikom“.

Iduću utakmicu u grupi B Hrvatska igra protiv Malte sutra u 9.30 sati.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Sandro SuknoMaro JokovićIvica TucakEuropsko prvenstvo u vaterpoluOstali sportovivaterpoloHrvatska vaterpolska reprezentacija

Ostale Vijesti