Barakude kreću na SP-u protiv Amerikanaca: Želimo dobro otvoriti turnir

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 17.07.17. | 08:35

Hrvatska vaterpolska reprezentacija danas ima prvi ispit na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Budimpešti.

Izabranici Ivice Tucka svjetsku smotru otvaraju protiv SAD-a, reprezentacije koju su na Svjetskim prvenstvima svladali pet puta u šest dosadašnjih utakmica. Nova pobjeda očekuje se i danas. Dobro poznaju Amerikance jer su sa njima ovog ljeta tijekom priprema za nastup u Budimpešti igrali u šest navrata i ostvarili pet pobjeda.

SAD je jaka momčad, ali smatram da smo favoriti i da smo kvalitetniji. Međutim, očekuje nas da to još potvrdimo i u bazenu. Želja nam je da s prvom utakmicom dobro otvorimo turnir te da se time počnemo dizati iz utakmice u utakmicu i budemo sve bolji i bolji. U četvrtfinale bismo tako ušli u optimalnoj formi, uigrani i puni samopouzdanja“, rekao je u najavi dvoboja protiv SAD-a kapetan hrvatske reprezentacije Sandro Sukno, čiji je odlazak na Svjetsko prvenstvo do posljednjeg trenutka bio upitan jer Tucak nije bio siguran hoće li na vrijeme zaliječiti ozljedu prsta desne ruke, ali spreman je pomoći Hrvatskoj.

Prva utakmica turnira neće biti laka, no nadam se pobjedi“.

Utakmica prvog kola skupine D na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti između Hrvatske i SAD-a počinje u 18:50. Hrvatski vaterpolisti su favoriti protiv Amerikanaca, a to sugerira i Germania Sport kladionica, koja pobjedu Hrvatske trenutno vrednuje sa tečajem 1,20.

Hrvatski sastav za SP:

Marko Bijač, Ivan Marcelić, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković, Ivan Buljubašić, Ante Vukičević, Andro Bušlje, Sandro Sukno, Ivan Krapić, Anđelo Šetka i Javier Garcia Gadea.

(Foto: Pixsell)

*** Tečajevi su bili aktualni u vrijeme pisanja ovog teksta i skloni su promjenama. Aktualne tečajeve možete pronaći OVDJE.


Tagovi

Sandro SuknovaterpoloSvjetsko prvenstvo u vaterpoluHrvatska vaterpolska reprezentacija

Ostale Vijesti