Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Barakude i solisti kreću put Tokija

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 12.07.21. | 19:01

Samo nas je u Barceloni bilo manje...

Hrvatski olimpijci kreću put Tokija! Ostalo nam je još svega 11 dana do starta najveće svjetske sportske smotre, koja će, unatoč problemima s covidom, ugostiti preko 11 tisuća sportaša iz 206 zemalja svijeta. Među njima je i Hrvatska koja je danas, nakon tradicionalne svečanosti u Zagrebu, krenula put dalekog istoka.

Hrvatsku će ovog ljeta u Tokiju predstavljati 59 sportaša, raspoređenih u 16 sportova.

Najbrojnija će biti vaterpolska delegacija koja putuje s 12 igrača. Napomenimo kako su vaterpolisti naši jedini momčadski predstavnici na ovim igrama, stoga će posebna pozornost biti uperena upravo na njih. S prošle olimpijade u Rio de Janeiru, Barakude su donijele srebrnu medalju. S obzirom na pokazane igre na pripremnim turnirima, od ekipe Ivice Tucka možemo očekivati vrlo dobar rezultat ili nešto više od toga.

Iz svijeta atletike, tu je naravno naša Sandra Perković, koja će pokušati opet osvojiti zlato. U disciplini bacanja diska s njom ide i Marija Tolj. Sara Kolak također brani zlato iz Rija. Ona u discipline bacanja koplja nastupa sama, a od ostalih naših atletičara, put Japana još idu Filip Mihaljević (kugla), Ana Šimić (skok u vis), te Bojana Bjeljac te Matea Parlov Koštro (maraton).

Od ostalih zlatnih olimpijaca, u Tokiju nastupa i Josip Glasnović (trap), Šime i Mihovil Fantela (klasa 49er), Martin i Valent Sinković (dvojac bez kormilara). Također, nastupat će i svi srebrni (Tonči Stipanović (klasa laser) i Damir Martin (samac)

Podsjećamo, Hrvatska je iz Rio de Janiera donijela za sada rekordnih 5 zlatnih, 3 srebrne i 2 brončane medalje. Kako odmiču igre, tako se i naš skor na ljetnim smotrama pojačavao. Hoće li ove godine biti rekordne berbe medalja ne znamo, ali znamo da će ovo biti neobične igre za Hrvatsku. Naime, samo nas je u Barceloni davne 1992. godine bilo "manje". Ipak, naša mala delegacija može donijeti puno uspjeha.

Igre bez publike, igre uz stroga ograničenja. Sve to naravno zbog covida 19. Pravo je pitanje je li takvo okruženje dobar temelj za olimpijsku krilaticu “brže, više, jače”

Sretno svim našim sportašima, i neka bolji pobjedi.


Tagovi

Olimpijske igreTokyo 2021Tokyo 2020

Ostale Vijesti