'Barakude' bez polufinale - Mađarska kaznila našu bezidejnost u napadu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.01.16. | 21:39

Hrvatska je izgubila u četvrt finalu Europskog prvenstva u vaterpolu. Mađarska je prolazak među četiri najbolje momčadi izborila rezultatom 8:5.

Naši su vaterpolisti odigrali prilično lošu utakmicu i dopustili ne toliko raspoloženim Mađarima da kontroliraju utakmicu. Tijekom cijele utakmice nismo uspjeli povezati nekoliko dobrih akcija, a naši najbolji igrači su potpuno nestali.

Hrvatska je svoju najbolju akciju odigrala na početku utakmice. Joković je odlično uplivao, Sukno ga poslužio, ali Nagy je zaustavio udarac našeg ljevorukog igrača. Obećavala je puno ta akcija, ali do samog kraja utakmice nismo odigrali ništa ni prilično takvo dobro.

Od početka utakmice smo igrali loše u situacijama s igračem više. Na početku su Petković i Vukičević zabili golove iz teških situacija, ali smo u drugoj četvrtini razbranili Nagyja. Mađari su vrlo brzo uspostavili svoju obranu u kojoj su Sandra Sukna potpuno isključili iz utakmice. U nekim situacijama naš najbolji igrač bio je praktično na centru, ali osim što su ga Mađari čvrsto čuvali, ni on nije pokušavao uplivavanjima doći do bolje situacije.

Da je potpuno van utakmice, Sukno je pokazao i kada je promašio peterac. Vraćali smo se tada iz zaostatka od dva gola, ali je Mađarska obranila prednost. Iako su i naši protivnici imali dosta pogrešaka te nisu prikazali fantastičnu igru, ipak je naš napad bio toliko bezidejan da smo tako 'poništili' sve protivničke greške, ali i neke dobre poteze u našoj obrani. Upravo nas je obrana, kojoj se u trećem dijelu utakmice priključio i Pavić, držala u utakmici, ali u napadu nismo mogli napraviti ništa. Bez organizacije, ostavljeni samo na individualnim rješenjima, 'Barakude' su u posljednjih 16 minuta postigle tek 2 gola.

Burić je radio greške, Joković i Bušlje nisu preuzimali odgovornost, a Sukno je potpuno nestao iz utakmice. Nervozu zbog mađarskog načina igre on je pokazao i pred sam kraj utakmice kada je zbog udaranja protivnika dobio isključenje s pravom zamjene. Bilo je to pri rezultatu 5:7, imali smo napad za još jedan pokušaj, ali Sukno je izgubio živce. Vamos je iskoristio igrača više te riješio utakmicu.

Vukičević je zabio 2 gola za Hrvatsku, a Petković, Lončar i Joković su postigli po 1 gol. Kod Mađara Denes Varga 3 gola, Hosnyanszky i Harai po 2, a Vamos 1 gol.

Mađarska će u polufinalu igrati protiv Crne Gore. U drugom polufinalu se susreću Srbija i Grčka.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijaEuropsko prvenstvo u vaterpoluvaterpoloSandro Sukno

Ostale Vijesti