REUTERS/Issei Kato
REUTERS/Issei Kato

Bagnaia pobjedom u Indoneziji vratio vodstvo

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 15.10.23. | 11:28

Sezona u MOTO GP klasi bit će dramatična do posljednje utrke.

Talijan Francesco Bagnaia (Ducati) pobijedio je u nedjelju na Velikoj nagradi Indonezije i vratio vodstvo u MotoGP Svjetskom prvenstvu koje je od dan ranije držao Španjolac Jorge Martin, koji je pao dok je bio na čelu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Španjolac Maverick Vinales (Aprilia) osvojio je drugo mjesto ispred Francuza Fabia Quartararoa (Yamaha) na stazi Mandalika na kraju vrlo napete utrke koja je imala više dramatičnih događaja.

Martin (Ducati-Pramac), koji je dan ranije nakon novog uspjeha u sprintu, četvrtog uzastopnog, smijenio Bagnaiu s mjesta lidera Svjetskog prvenstva, u nedjelju se činio na dobrom putu do pobjede, no u 14. krugu, kada je bio tri sekunde ispred svojih progonitelja, napravio je pogrešku i pao. Bagnaia, koji ponovno preuzima mjesto lidera, uspio je pobijediti startajući s 13. pozicije.

Prvak Bagnaia vratio se na vrh poretka vozača s 346 bodova, s Martinom (328) na drugom i Bezzecchijem (283) na trećem.

​Samo 14 vozača od 21 završilo je Grand Prix nakon padova, posebice šesterostrukog MotoGP svjetskog prvaka Marca Marqueza, koji bi ipak želio donijeti posljednji uspjeh Hondi prije odlaska sljedeće sezone u Ducati-Gresini.

Sljedećeg tjedna je VBN Australije.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

AutomotoMoto GPMotociklizamauto moto

Ostale Vijesti