Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports
Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports

Auger-Aliassime obranio naslov u Baselu

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 29.10.23. | 18:51

Pobjeda u dva seta

Godinu dana je Felix Auger-Aliassime (ATP - 19.) čekao na svoj peti naslov u karijeri, a dočekao ga je nastavivši prošlogodišnji pobjednički niz u švicarskom Baselu, gdje je u finalu ATP 500 turnira svladao Poljaka Huberta Hurkacza (ATP - 11.) sa 7-6 (3), 7-6 (5).

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Nakon što je izgubio prvih osam finala na ATP Touru, 23-godišnji Kanađanin je prošle godine osvojio četiri trofeja izgubivši samo meč za naslov u Marseilleu. No, u 2023. je tek u Baselu došao do svog 14. finala u karijeri, a u Švicarsku je stigao s više poraza nego li pobjeda (17-18) u ovoj sezoni.

U finalu je potpuno zasluženo došao do pobjede, jer je on bio taj koji je imao sve prilike za 'break' u ovom meču (0/5), ali se Poljak izvukao jednom u prvom i četiri puta u drugom setu. No, Auger-Aliassime je bio bolji u oba 'tie-breaka' te tako Hurkaczu nanio tek drugi poraz u njegovih devet finala na ATP Touru.

Poljak je ostao bez važnih 200 bodova u pokušaju da se domogne mjesta koje bi ga odvelo na završni turnir osmorice najboljih u Torinu. Uoči posljednjeg turnira u sezoni, pariškog Mastersa 1000, za osmoplasiranim Dancem Holgerom Runeom zaostaje za 225 bodova, a ispred njega je i Amerikanac Taylor Fritz koji ima 25 bodova više.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Felix Auger AliassimeATP Basel

Ostale Vijesti