Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports
Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

Arizona nakon 28 godina gubi NHL momčad, Coyotesi sele u Utah

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.04.24. | 08:02

Kupili ih vlasnici košarkaškog i nogometnog kluba

Vlasnici klubova u američko-kanadskoj profesionalnoj ligi u hokeju na ledu NHL odobrili su prodaju dosadašnjih Arizona Coyotesa u Salt Lake City i to već od sljedeće sezone, a novi je vlasnik Ryan Smith kazao kako će u svojoj prvoj godini u novom domu momčad nositi samo ime Utah, dok će se o nadimku odlučiti u dogledno vrijeme.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Momčad Arizona Coyotesa posljednje je dvije godine igrala u dvorani Mullett Arena kapaciteta od samo 4,600 mjesta. To je trebalo biti privremeno rješenje dok se ne izgradi nova dvorana, no kako po tom pitanju nije bilo pomaka dosadašnji se vlasnik odlučio na prodaju, a kao zainteresirani kupci pojavili su se supružnici Ryan i Ashley Smith, koji u svom vlasništvu već imaju košarkašku NBA momčad Utah Jazz te nogometnu MLS momad Real Salt Lake.

Hokejaši Utaha tako će od sljedeće sezone domaće utakmice igrati u Delta Centeru, dvorani koja je dom Utah Jazza od 1991. godine.

Kapacitet Delta Centera za košarkaške utakmice je 18,306 mjesta, a na hokejaške utakmice moći će dolaziti najmanje 12,000 navijača.

Američka savezna država Arizona tako će nakon 28 godina izgubiti momčad koja se natječe u NHL-u. Naime, 1996. godine su tadašnji Winnipeg Jetsi stigli u Arizonu te su do 2014. godine nastupali pod imenom Phoenix Coyotes da bi u posljednjih 10 godina nosili ime Arizona Coyotes. No, tijekom svog tog vremena Coyotesi su se tek 10 puta plasirali u doigravanje, a samo su tri puta uspjeli i ostvariti pobjedu u seriji. U posljendjih 12 godina samo su jednom igrali u posezoni i to 2020. godine kada se zbog pandemije COVID-19 igralo na neutralnom terenu bez gledatelja.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

NHL

Ostale Vijesti