REUTERS/Stephane Mahe
REUTERS/Stephane Mahe

Argentinci pobjedom protiv Japana prošli u četvrtfinale

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 08.10.23. | 18:30

Mjesta u četvrtfinalu još ima samo za jednu reprezentaciju.

Ragbijaši Argentine postali su sedmi četvrtfinalisti ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva koje se održava u Francuskoj, oni su u posljednjoj utakmici skupine D u izravnom dvoboju za drugo mjesto protiv Japana u Nantesu slavili sa 39-27 (15-14).

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Oba sastava su u utakmicu ušla sa po devet bodova, odnosno po dvije pobjede i porazom u prva tri nastupa, te je bilo jasno kako će pobjednik izboriti plasman u četvrtfinale i dvoboj protiv Walesa za šest dana.

Argentina je bila u stalnom vodstvu, prvo polaganje je postigla već u 2. minuti, ali Japan se konstantno uspijevao vraćati u utakmicu sve do 66. minute kada je smanjio na 29-27. Ipak, nakon još jednog polaganja Argentinaca, trećeg na utakmici koje je postigao Mateo Carreras Japanci više nisu imali odgovor.

Argentina je tako zauzela drugo mjesto u skupini sa 14 bodova, četiri manje od Engleske koja je još ranije osigurala prvo mjesto i plasman u četvrtfinale, dok je Japan ostao treći s devet bodova. Još ranije su bez izgleda za četvrtfinale ostali četvrta Samoa sa sedam te peti Čile bez bodova.

Sada su poznata tri četvrtfinalna para, uz utakmicu Wales - Argentina još od subote se zna kako će u četvtfinalu igrati i Irska - Novi Zeland te Fancuska - JAR. Posljednji četvrtfinalist bit će poznat nakon utakmice Fidži - Portugal koja će se igrati kasnije u nedjelju. U slučaju pobjede Fidžija upravo će Fidži biti suparnik Engleske u četvrtfinalu, dok će u slučaju pobjede Portugala i to veće od sedam razlike suparnik Engleske u četvrtfinalu biti Australija.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Svjetsko prvenstvo u ragbijuRagbi

Ostale Vijesti