Apsolutna skijaška vladarica izjednačila rekord legendarne Austrijanke na Sljemenu

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 05.01.19. | 16:53

Nova pobjeda za američku skijašicu.

Mlada skijašica, Mikaela Shiffrin, obranila je titulu pobjednice Snježne kraljice, utrke koja se održava na zagrebačkom Sljemenu u sklopu Svjetskog kupa. Amerikanka je pobijedila sa 1.25 sekundi prednosti nad 'vječno drugoplasiranom' ove sezone, Petrom Vlhovom. Slovakinji je ovo peti put da je završila na drugoj stepenici postolja, dok je treće mjesto zauzela Wendy Holdener (+1.75).

Ovo je šesta ovosezonska pobjeda za 23-godišnju Shiffrin te 37. slavlje ukupno gledajući u ovoj disciplini. Sveukupno, ovo joj je bila 52. pobjeda čime se polako približava Vreni Schneider na vječnoj ljestvici, koja ima 55 pobjeda, a Lindsey Vonn joj bježi za 30 pobjeda na prvom mjestu vječnog poretka.

Shiffrin je ovo 4. pobjeda na Sljemenu – slavila je lani te 2015. i 2013. godine – čime se izjednačila po pobjedama s dosadašnjom 'vladaricom' zagrebačke krune, austrijankom Marlies Schild.

Gledajući ovu sezonu, Shiffrin uvjerljivo grabi ka novom Velikom globusu te Malom u slalomu. U oba poretka bježi večeras drugoplasiranoj Petri Vlhovoj. U slalomu ima 100 bodova prednosti nad Slovakinjom, dok je u ukupnom poretku na velikih 1214 bodova, odnosno velikih 466 prednosti za Amerikanku.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

SljemeSnježna kraljicaMikaela ShiffrinWendy HoldenerPetra Vlhova

Ostale Vijesti