Andrej Gaćina u polufinalu Europskih igara

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 26.06.23. | 18:24

Dvoboj za finale igra u utorak protiv 16-godišnjeg Francuza.

Hrvatski stolnotenisač Andrej Gaćina plasirao se u polufinale Europskih igara u Krakovu svladavši u četvrtfinalu u Krakovu Austrijanca Daniela Habesona s 4-1 (11-7, 9-11, 11-9, 12-10, 11-9).

Gaćina će u utorak igrati za finale s 16-godišnjim Francuzom Felixom Debrunom.

Napomenimo kako je hrvatski streličar Lovro Černi zaustavljen je u prvom kolu individualnih eliminacija, u kategoriji zakrivljeni luk. Slovački predstavnik Miroslav Duchon bio je u toj fazi natjecanja sa 6-2 bolji od 23-godišnjeg hrvatskog streličara. Inače, Černi je na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Sjedinjenim Američkim Državama osvojio sedmo mjesto, a Duchon je nakon njega pobijedio i Ukrajinca Kožokara za plasman u osminu finala.

Borna Špoljar, Ivan Komšić i Petar Fileš, hrvatski mačevaoci na Europskim igrama u Poljskoj, nisu dogurali dalje od šesnaestine finala u kategoriji floret.

Komšić i Špoljar su poraženi u šesnaestini finala, dok je Fileš zaustavljen na samom startu, u prvom meču od njega je bolji bio Poljak Adrian Wojtkowiak s 15-14.

U prvom kolu Komšić je bio bolji od Austrijanca Maximiliana Ettelta s 15-7, ali je potom poražen od Poljaka Michala Siessa s 5-15.

Špoljar je u premijernom meču na Igrama svladao Britanca Kristjana Archera 15-11, ali je potom Danac Jonas Winterberg-Poulsen bio prejak te je slavio s 15-8.

Marta Zeljković, hrvatska reprezentativka u streljaštvu, zauzela je osmo mjesto u disciplini 50 metara trostav, u malokalibarskoj pušci, na Europskim igrama u Poljskoj.

Tijekom kvalifikacija najboljih osam je osiguravalo plasman u finale, a Zeljković je bila upravo na rubnom, osmom mjestu, s 587 krugova. Bio je to tek za krug bolji rezultat od Švicarke Christen, Slovakinje Novotne i Mađarice Meszaros.

U finalnom nadmetanju Zeljković je ostala na osmom mjestu, dok je nakon završnog raspucavanja zlatnu medalju osvojila Norvežanka Jenny Ostre Stene. Drugo mjesto je osvojila Poljakinja Kochanska, dok se broncom okitila Britanka McIntosh.

(Hina)


Tagovi

Andrej Gaćinastolni tenisEuropske igre

Ostale Vijesti