Ana Šimić osvojila brončanu medalju na Europskom prvenstvu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.08.14. | 08:29

Hrvatska ima dvije medalje s Europskog prvenstva u atletici. Nakon zlatne Sandre Perković, u Zürichu se brončanom medaljom okitila Ana Šimić i tako okrunila sjajnu sezonu.

Ana Šimić je za broncu preskočila 1,99 m i tako postavila i svoj novi osobni rekord. Nakon što je u kvalifikacijama imala problema preskočivši tek 1,89 m, Šimić je, kao i sve ostale finalistice, u finalu s lakoćom preskočila prvu prepreku postavljenu na 1,85. Na 1,90 počele su već otpadati poneke atletičarke, a do visine od 1,97 u igri je ostalo sedam skakačica – Šimić, Kučina, Okuneva, Beitia, Kasprzycka, Haas, Jungfleisch i Stanciu. Na toj visini otpale su Stanciu i Okuneva te je pet atletičarki na 1,99 ostalo u borbi za medalje.

Visina od 1,99 do sada je u karijeri bila previsoka za Šimić, ali ne i ovaj put kada ju je preskočila iz prvog pokušaja, a baš joj je to donijelo medalju. Naime, Kasprzycka je također preskočila tu visinu, ali je imala jedan pokušaj više. S druge strane, jedan pokušaj manje imala je Marija Kučina koja je osvojila srebro dok je zlato otišlo u Španjolsku. Ruth Betia je jedina skakačica koja je u ovom natjecanju preskočila visinu od 2,01.

„Skok na 1,99 sam odlično odradila, baš sam ponosna. Da tu visinu nisam preskočila iz prvog pokušaja, danas ne bih imala medalju oko vrata. Međutim, neću imati priliku nešto posebno slaviti jer me već 21. kolovoza čeka nastup na Dijamantnoj ligi u Stockholmu, a onda iza toga ima još dosta natjecanja. Puno je tu posla, ne smijem se opustiti zato što sam uzela europsku medalju. Svako natjecanje je bitno. Dobro, ovo je ipak najslađe“, rekla je brončana Ana Šimić za Sportske novosti.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Europsko prvenstvo u atleticiAna Šimić

Ostale Vijesti