Amerikanka s druge planete: Uzela rekordni osmi globus u spustu za povijest

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 20.02.16. | 15:56

Američka skijašica je osmi put u karijeri osvojila mali Kristalni globus u spustu.

31-godišnja Vonn je na pretposljednjem spustu sezone, voženom u talijanskom La Thuileu zauzela drugo mjesto sa 14 stotinki slabijim vremenom od domaće pobjednice Nadie Fanchini.

Još uvijek ne mogu vjerovati da sam pobijedila Lindsey jer je ona najbolja skijašica svih vremena u ovom sportu. Doći do pobjede pred domaćim navijačima kod kuće je zbilja posebno“, rekla je Fanchini nakon slavlja. Za nju je ovo najbolji vikend karijere, nakon što je jučer, također u spustu, bila treća. Do sada joj je jedina pobjeda bila prije sedam sezona u super-g-ju u Lake Louiseu.

S novih 80 bodova je sjajna američka skijašica došla do nedostižna 173 boda u odnosu na drugoplasiranu Kanađanku Larisu Yurkiw. Time je srušila rekord austrijske skijašice Annemarie Moser-Proell koja je imala sedam malih globusa u spustu.

Srušila je Vonn i još jedan rekord. Vonn sada ima 20 globusa u bogatoj riznici - osam u spustu, četiri u ukupnom poretku, pet u super-G-u i tri u kombinaciji. Sve skupa 20, a sezona još nije gotova. Legendarni Šveđanin Stenmark ih je imao 19, koje je osvajao od 1975. do 1984. godine.

Osim toga, ponovno je i preuzela vrh u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Sada ima 1140 bodova, a drugoplasirana Lara Gut, koja je danas bila 11. je na 43 boda zaostatka - ima 1097. Treća Njemica Viktoria Rebensburg je na 878 bodova.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Lindsey VonnSkijanjeOstali sportoviNadia FanchiniSvjetski kup

Ostale Vijesti