EXPA/ Eibner-Pressefoto/ Roger Buerke
EXPA/ Eibner-Pressefoto/ Roger Buerke

Alcaraz: „Zbog Nadala sam se odlučio baviti tenisom“

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 10.10.24. | 22:17

Dva Španjolaca će još zaigrati u Davis Cupu

Španjolski tenisač Carlos Alcaraz zaustavljen je u četvrtfinalu ATP Masters 1000 turnira u Šangaju, bolji je od njega bio Čeh Tomaš Machač.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Slavio je 30. nositelj sa 7-6(5), 7-5 čime je izborio polufinalni dvoboj protiv Talijana Jannik Sinnera, prvog tenisača na svijetu. U preostala dva četvrtfinala će se sastati Srbin Novak Đoković protiv Čeha Jakuba Menšika te Amerikanac Taylor Fritz i Belgijanac David Goffin.

U vrijeme dok je Alcaraz igrao težak meč protiv odličnog Machača teniski i sportski svijet je prodrmala vijest Rafaela Nadala u kojoj je legendarni španjolski tenisač najavio odlazak u mirovinu nakon ovogodišnjeg Davis kupa.

„Nisam ništa znao o toj namjeri Nadala. Šokirala me vijest i bolna je vijest čuti da će Nadal otići iz tenisa kojeg toliko voli“, rekao je Alcaraz koji je s Nadalom ove godine igrao u paru na Olimpijskim igrama u Parizu, a zajedno će biti i u španjolskoj momčadi na Davis Cupu gdje će Nadal po posljednji put biti kao igrač na teniskom terenu.

„Rafa je moj idol. On je vjerojatno i glavni razlog što sam poželio biti profesionalni tenisač. Njegovo je nasljeđe neponovljivo. On je uzor na mnogim razinama, ne samo na sportskom planu. Uživao sam u Nadalu. Nedostajat će svima, nevjerojatno je koliko će mi nedostajati“, poručio je Alcaraz.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Carlos AlcarazRafael Nadal

Ostale Vijesti