REUTERS/Toby Melville
REUTERS/Toby Melville

Alcaraz preokretom do pobjede u pet setova nad Tiafoeom

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 05.07.24. | 19:14

Dvoboj je odigran pod krovom središnjeg terena

Gotovo četiri sata trebala su branitelju wimbledonskog naslova Španjolcu Carlosu Alcarazu za plasman u osminu finala trećeg Grand Slam turnira u sezoni i pobjedu u pet setova protiv Amerikanca Francesa Tiafoea, kojeg je svladao sa 5-7, 6-2, 4-6, 7-6 (2), 6-2.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Treći tenisač svijeta je vodio 4-2 u prvom setu, ali je dopustio Tiafoeu (ATP - 29.) osvajanje pet od sljedećih šest gemova, čime je Amerikanac došao do početne prednosti. Španjolac je i u drugom setu poveo sa 4-2, ali je onda tu dionicu zaključio s još dva osvojena gema.

Pobjednik nad Bornom Ćorićem u drugom kolu u sedmom je gemu trećeg seta došao do 'breaka' koji mu je bio dovoljan za osvajanje te dionice, jer je Alcaraz ostao bez ijedne prilike za oduzimanje servisa. Tako je bilo i u četvrtom setu, ali je i Španjolac bio čvrst na početnom udarcu pa su tenisači došli do 'tie-breaka'. U njemu je Alcaraz poveo sa 5-0, a u šestom poenu, iako ga je osvojio zbog Španjolčevog promašaja, Tiafoe je nezgodno završio u raskoraku i šepajući nastavio meč. Osvojio je još jedan poen u 'tie-breaku' i još dva gema do kraja meča.

Dvoboj je odigran pod krovom središnjeg terena.

Alcaraz u osmini finala čeka boljeg iz dvoboja Amerikanca Brandona Nakashime (ATP - 65.) i Francuza Uga Humberta (ATP - 16.), koji je prekinut pri vodstvu francuskog tenisača 7-6 (9), 6-3, 6-7 (5), 6-6.

Osim Alcaraza, u petak su svoje mjesto u osmini finala osigurali Amerikanac Tommy Paul i Bugarin Grigor Dimitrov.

WIMBLEDON, tenisači - 3. kolo

Grigor Dimitrov (Bug/10) - Gael Monfils (Fra) 6-3, 6-4, 6-3

Carlos Alcaraz (Špa/3) - Frances Tiafoe (SAD/29) 5-7, 6-2, 4-6, 7-6 (2), 6-2

Tommy Paul (SAD/12) - Aleksander Bublik (Kaz/23) 6-3, 6-4, 6-2

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(hina)


Tagovi

WimbledonCarlos AlcarazFrances Tiafoe

Ostale Vijesti