Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Ajduković uzeo set, ali na koncu je Rafa Nadal ipak bio preveliki zalogaj

sub. 20.07.24. | 14:11

Sjajan turnir Hrvata u švedskom Bastadu

Duje Ajduković ipak nije uspio. Iako je sjajno krenuo u svoj prvi ATP polufinale u karijeri protiv Rafe Nadala, uzeo mu i set, ali do kraja meča je ipak Španjolac bio taj koji je odigrao bolji tenis i na koncu je Nadal slavio sa 4-6, 6-3 i 6-3. No svejedno je ovo veliki turnir za hrvatskog tenisača koji je pokazao da se može nositi sa sjajnim igračima.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U prvom setu Ajduković je imao jedan as servis, ali i dvije dvostruke pogreške, a jako je dobar bio u osvojenim poenima na prvom servisu. Imao je 10 winnera te sedam nepresiljenih pogrešaka, a podatak da je Nadal imao sedam winnera i četiri nepreseiljene pogreške govori kako je Ajduković u prvom setu uglavnom sve kontrolirao, odnosno da je on bio taj koji je odlučivao o tome kako će se razvijati poeni.

Ajduković je u prvom setu poveo s 3-0, s tim da je pritom dvaput uzeo servis Nadalu. Nadal je potom uzeo Ajdukoviću servis, vratio se na 2-3, no do kraja seta se igralo gem za gemom pa je tako nakon nešto više od sat vremena igre Ajduković poveo s 1-0 u setovima (6-4).

U drugom setu je Ajduković odmah uzeo break Nadalu, ali onda nije uspio break potvrditi. Nakon što su obojica tenisača izgubila svoje servise, u naredna tri gema su ih osvojili pa je tako Nadal stigao do 3-2 vodstva.

Podsjetimo, u slučaju da Ajduković svlada Nadala, u finalu bi snage odmjerio s boljim iz ogleda Tirante - Borges.

U drugom setu, pri vodstu 3-2, Nadal je uspio uzeti break Ajdukoviću, što znači da u ima sve u svojim rukama...

Nakon što je uzeo svoj servis sjajnom bekend paralelom iz skoka, Ajduković je pokušao uzeti servis Španjolcu. Ali nije uspio, Nadal je izjednačio, pa se krenulo u odlučujući set.

Nije dobro krenuo Ajduković u treći set - Nadal je stigao do 0-30 na servis Hrvata, pa onda i do 15-40 i odmah je Španjolac iskoristio prvu break loptu.

Iako je Duje imao nekoliko dobrih udaraca, na kraju je Nadal uzeo drugi gem i potvrdio break.

Ajduković je bio u velikim problemima u narednom gemu, praktički ga je poklonio Nadalu koji je stigao do 3-0 u trećem setu. A onda je uzvratio veliki povratak Hrvata. Uzeo je servis Nadalu i smanjio na 1-3, pa zatim i konačno odradio jedan siguran servis-gem.

U šestom gemu imao je Duje 0-40 na servisu Nadala i uzeo mu je servis, vrativši se potpuno u meč. Međutim, odmah u narednom gemu Rafa dolazi do novog breaka.

Na servisu Nadala, Ajduković je imao dvije break lopte, međutim, Nadal se izvukao i potvrdio break za 5-3.

Odradio je odličnu gem za ostanak u meču Ajduković i natjerao Nadala da odservira za pobjedu.

A tamo mu Nadal niej ostavio niti najmanje šanse i sigurnim serviranjem Španjolac je ovjerio ulazak u finale Bastada.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Duje AjdukovićRafael NadalATP Bastad

Ostale Vijesti