Reuters/Jason O'Brien/File Photo
Reuters/Jason O'Brien/File Photo

VIDEO Jedan od najvećih tenisača svih vremena najavio odlazak u mirovinu: „Teška srca, ali donio sam odluku“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 10.10.24. | 12:33

Nadal je u teniskom svijetu poznat kao "Kralj zemlje", čak 14 puta osvajao je Roland Garros u pojedinačnoj konkurenciji, s nevjerojatnim omjerom, u 116 mečeva odigranih ima samo četiri poraza. Umirovit će se kao drugi najuspješniji tenisač u povijesti po broju trofeja, ispred njega je samo Novak Đoković

Jedan od najvećih tenisača svih vremena, Rafael Nadal (38), objavio je kraj teniske karijere. Umirovit će se na kraju aktualne sezone, a posljednji nastupi u karijeri bit će mu mečevi na Davis Cup turniru u Malagi koji se igraju u studenom. Odluku je objavio na društvenim mrežama.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Obavještavam vas da ću otići u tenisku mirovinu. Realnost je da je ovo dosta teško razdoblje, pogotovo zadnje dvije godine. Ne mogu više igrati bez limita. Ovo je bila teška odluka o kojoj sam dugo razmišljao, ali sve u životu ima početak i kraj. Ovo je primjeren trenutak da stavim ‘točku na i‘, bila je to duga karijera, puno uspješnija nego što sam mogao zamisliti. Usrećuje me to što zadnji turnir može biti u Malagi, u Davis Cupu, natjecanju uz koje me vežu lijepe uspomene iz 2004. godine", rekao je, a onda krenuo sa zahvalama:

"Hvala svima u teniskoj industriji, mojoj obitelji, pogotovo majci koja je proživjela toliko toga. Hvala mojoj ženi s kojom sam 19 godina, ona je bila savršena životna suputnica u karijeri. Dolazio sam kući i gledao kako mi raste sin, što mi je uvijek davalo snage da nastavim igrati. Sestra i ja smo uvijek imali nevjerojatan odnos, a ujak je razlog zašto sam počeo s tenisom, puno teških trenutaka mogao sam nadići zbog njega. Otac mi je bio izvor inspiracije u svakom smislu, primjer je snage koja mi je trebala u životu i njemu posebno zahvaljujem. Na kraju hvala i navijačima, ne mogu naći riječi da vam zahvalim, davali ste mi snagu u svakom trenutku. Sve što sam proživio bio je san koji se ostvario. Odlazim u apsolutnom miru znajući da sam dao sve što sam mogao pružiti. Na kraju, kažem 1000 puta hvala, vidimo se uskoro."

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Rafael Nadal

Ostale Vijesti