Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

VIDEO Čilić ispisao povijest tenisa i stigao na korak do Zeca: „Bilo je ovo teško razdoblje“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.09.24. | 17:01

Teniska javnost je oduševljena ovim podvigom Hrvata

Marin Čilić stigao je na ATP Hangzhou na 777. mjestu svjetske ljestvice i bez ATP Tour naslova od 2021. godine. Dobio je wild card za Hangzhou—i odužio se organizatorima tako što je otišao do kraja. Hrvat je prije ovog turnira osvojio 20 naslova u karijeri, a najznačajniji među njima je US Open, koji je dohvatio prije 10 godina. Nakon ovog 21. naslova, ostaje mu osvojiti još jedan kako bi se izjednačio s legendarnim Goranom Ivaniševićem.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Godine, ozljede i forma urotili su se i srušili veterana strmoglavo, no on se nije dao i sada je opet na tronu!

“Bilo je ovo teško razdoblje za mene, u ovih posljednjih 20 mjeseci. Izgubio sam rangiranje, nisam previše igrao,” rekao je Čilić nakon pobjede pa dodao:

“Hvala organizatorima koji su vjerovali u mene. Nadam se da se na kraju isplatio pozvati me, tijekom cijelog tjedna. Hvala mom stručnom stožeru, svima kod kuće, mojoj obitelji, mojoj supruzi što su bili uz mene u ovom periodu, što su vjerovali u mene. Dali su mi snagu i ponosan sam što sam ostvario ovu pobjedu ne samo zbog sebe, nego i zbog njih, svi su oni jednim dijelom u ovom trofeju ,” rekao je ozaren Čilić tijekom svog pobjedničkog govora, a potom bio pristojan da se sjeti i sakupljača loptica:

"Čestitam i ovoj djeci ovdje, obavili su odličan posao cijeli tjedan, znam koliko im ovo znači. Bio je ovo predivan turnir, predivan tjedan, jedva čekam vratiti se."

Iako bi ti organizatori vjerojatno više voljeli da kineska zvijezda Zhang Zhizhen slavila, nitko nije mogao suspregnuti osmijeh nakon što je vidio Cilića kako još jednom uspješno zamahuje svojim reketom. Osmijeh na njegovom licu nakon meč lopte i prihvaćanje njegove titule rekao je sve.

Činjenica da je Čilić ušao na turnir rangiran izvan Top 750 i na kraju ga osvojio, znači da je ispisao povijest tenisa postavši najniže rangirani prvak u povijest ATP Toura (od 1990.). Uzimajući u obzir dodatne zarađene bodove za rangiranje, Čilić će sada biti na 212. mjestu nakon što je osvojio svoj 16. naslov na tvrdoj podlozi u karijeri.

>> Kako je Čilić uzeo naslov, pogledajte OVDJE.


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Marin ČilićATP Hangzhou

Ostale Vijesti