REUTERS/Lisi Niesner
REUTERS/Lisi Niesner

Poljakinja četvrti put slavljenica na pariškoj zemlji

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 08.06.24. | 16:26

Finalni meč tenisačica na Roland Garrosu trajao je tek jedan sat i osam minuta

Iga Šwiatek, najbolja svjetska tenisačica, osvojila je po četvrti put u karijeri Roland Garros, u subotnjem finalu na pariškoj zemlji Poljakinja je bila bolja od talijanske tenisačice Jasmine Paolini sa 6-2, 6-1.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Šwiatek je time došla do petog Grand Slam naslova u karijeri. Roland Garros je osvajala 2020., 2022., 2023. i ove godine, a tome je dodala i trijumf na US Openu 2022. godine.

Za 28-godišnju Jasmine Paolini je ovo finale bio uvjerljivo najveći uspjeh u karijeri, a Talijanka još nije okončala posao u Parizu. U nedjelju će sa svojom partnericom, sunarodnjakinjom Sarom Errani, igrati finale ženskih parova.

U finalu je Paolini kod 1-1 napravila break te povela 2-1 nakon čega je doslovno nestala s terena. Od tih 1-2 čak deset gemova u nizu je osvojila 23-godišnja Poljakinja koja je povela 6-2, 5-0 i time riješila dvojbe u ovom susretu, ako su uopće i postojale.

Bio je ovo treći međusobni meč Šwiatek i Paolini u karijerama, a Talijanka još uvijek nije osvojila ni set. Finalni meč je trajao tek jedan sat i osam minuta.

Roland Garros, finale tenisačica:

Iga Šwiatek (Polj/1) - Jasmine Paolini (Ita/12) 6-2, 6-1

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina) 


 


Tagovi

Iga SwiatekRoland GarrosTenisJasmine Paolini

Ostale Vijesti