Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Emma osma, Paula deveta

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 06.08.23. | 22:10

Paula Novina je u svojoj najboljoj disciplini 200 mješovito diskvalificirana

Mlada hrvatska plivačica Emma Mečić je u svom posljednjem nastupu na Svjetskom paraplivačkom prvenstvu u Manchesteru zauzela osmo mjesto na 100 metara leđno s vremenom 1:16.34.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon što je priredila senzaciju osvojivši srebro na 400 m slobodno, 16-godišnja Emma Mečić je u svojoj posljednjoj disciplini u Manchesteru nastupila na 100 leđno.

U kvalifikacijama je bila osma s rezultatom 1:15.98, a isto je mjesto zauzela i u finalu plivavši 1:16.34. Pobijedila je Amerikanka Christie Raleigh Crossley s rezultatom 1:09.87.

PK Natator FacebookPK Natator Facebook

Druga hrvatska predstavnica Paula Novina je u svojoj najboljoj disciplini 200 mješovito bila diskvalificirana. Paula je otplivala svoje najbolje vrijeme s kojim bi u finale ušla kao trećeplasirana, ali je nažalost radi tehničkih nepravilnosti prilikom plivanja prsne dionice diskvalificirana.

Novina je nastupila i na 100 metara prsno, a s vremenom 1:31.75 zauzela je deveto mjesto te za 0.2 sekunde ostala bez finala.


Hrvatska je tako zaključila Svjetsko prvenstvo s dvije srebrne medalje - srebrom Dine Sinovčića na 100 m leđno, te srebrom Emme Mečić na 400 slobodno.

"Bilo je to za Hrvatsku vrlo uspješno paraplivačko prvenstvo. Osvojene su dvije srebrne medalje, a ostvareno je pet ulazaka u finala. Sada nas očekuje malo odmora, a potom nastavljamo s pripremama za Europsko prvenstvo iduće godine te Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine," kazao je izbornik Igor Berislavić.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina, G)


Tagovi

Hrvatski paraolimpijski odborEmma MečićPaula NovinaDino Sinovčić

Ostale Vijesti