REUTERS/Matthew Childs
REUTERS/Matthew Childs

Alcaraz: „Ja sam svoj posao obavio, na redu je finale Eura“

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.07.24. | 17:59

Đoković je priznao da je mladi Španjolac danas bio bolji...

Carlos Alcaraz obranio je naslov u Wimbledonu i, iako ima samo 21 godinu, stigao do svojeg četvrtog Grand Slama nakon što je s 3-0 u setovima (6-2, 6-2, 7-6) pobijedio Novaka Đokovića.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Ovo je san snova. Još kada sam kao 11-godišnji klinac davao intervju za lokalnu televiziju, rekao sam da mi je san osvojiti Wimbledon. To sam sada ostvario. Sjajan je osjećaj igrati na ovom terenu i, dakako, osvojiti ovako veliki trofej. Ovo je za mene najdraži trofej, najdraži teren i najdraži turnir", rekao je nakon osvajanja Carlos Alcaraz, a ona je odgovorio i na jedno 'neugodno' pitanje - gdje će gledati finale Eura između Engleske i Španjolske koje se večeras u 21 sat igra u Berlinu.

"Gledat ću finale sa svojim timom. Svoj sam posao odradio, sada je na redu nogometno finale Eura. Očekujem težak meč", rekao je Španjolac i dobio aplauz prisutne publike.

Novak Đoković nije bio devastiran nakon poraza, dapače. Srpski tenisač bio je svjestan da je Alcaraz danas bio bolji, a čak je uspio i nasmijati publiku...

"Danas je bio jako vruć", rekao je nakon meča Novak Đoković i izazvao smjeh publike. "Prva dva sata nisam bio na adekvatnoj razini, no trebam odati priznanje i Alcarazu jer je igrao fantastičan, 'kompletni' tenis. Igrao je odlično na liniji, sjajno je servirao, danas je u svakom pogledu bio izvrstan. U trećem setu sam ga stisnuo, spasio sam tri set lopte, uspio malo produžiti meč, ali danas mi nije bilo suđeno. Alcaraz je danas zasluženi pobjednik, odigrao je nevjerojatan meč. Čestitam njemu i njegovom timu. Radite očito odličan posao, očito. Često se čini da je tenis individualni sport, zaboravlja se koliko su bitni treneri, obitelji i ostali članovi tima koji puno rade za sve nas", rekao je Đoković, a onda se zahvalio i svojoj supruzi i djeci na podršci, kao i svojem timu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

TenisWimbledonNovak ĐokovićCarlos Alcaraz

Ostale Vijesti