Reuters/Andrew Boyers
Reuters/Andrew Boyers

Suze su same od sebe tekle, Roger na oproštaju poručio: „Sve bih ponovio“ (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 24.09.22. | 08:30

Tenis više neće biti isti.

Sinoć je završila jedna velika era. Era za koju se može reći da su privilegirani oni koji su je imali mogućnosti pratiti od početka do kraja. Era za koju nitko nije mogao ni zamisliti da će završiti. Era koja se, duboko vjerujemo, više nikada neće ponoviti.

Iako je rezultat najmanje bitan, Roger Federer je u paru sa svojim najvećim rivalom, ali isto tako prijateljem koji ga sigurno može shvatiti bolje od ikog drugog, Rafealom Nadalom, izgubio ogled u Laver Cupu protiv Jacka Socka i Francesa Tiafoea koji su imali čast stajati nasuprot dva ponajveća tenisača i sportaša svih vremena te jednog od njih poslati u igračku mirovinu. Na kraju je bilo 4:6, 7:6(12), 11:9 za američki dvojac.

Poslije meča veći broj okupljenih u dvorani je plakao, rijetki su bili oni koji su mogli ostati 'hladni' na odlazak najvećeg.

„Prekrasan dan. Sretan sam, nisam dužan. Lijepo je biti ovdje. Danas sam sve napravio posljednji put. Uz navijače, obitelj i prijatelje nisam osjećao toliki stres iako sam mislio da će se nešto dogoditi. Sretan sam što je sve dobro prošlo. Meč je bio odličan“, rekao je Federer koji nije mogao suspregnuti suze u intervjuima poslije meča.

„Nisam želio biti usamljen. Osjećao sam se usamljenim samo na sekundu kada su mi rekli da izađem. Uvijek sam bio timski igrač u srcu, pojedinačna konkurencija i nije nešto. Imao sam tim koji je godinama putovao sa mnom. Hvala svima koji su omogućili da sve godinama funkcionira. Nadao sam se upravo ovakvom kraju“, dodao je 41-godišnji Švicarac.

„Obitelj je sa mnom, tako da je sve super. Jako sam se zabavio u posljednjih 13 godina braka. Supruga mi je bila velika podrška. Davno me mogla zaustaviti, ali nije. Podržavala me i dopustila mi je igrati. Ovo je nevjerojatno, sve bih ponovio“, istaknuo je ponajveći sportaš svih vremena, nakon čega je pokazao kako ni on nije ništa drugačiji od velike većine ljudi na svijetu – i njemu je uvijek za sve kriva 'mama'.

„Smiješno mi je što uvijek krivim mamu za sve, bez nje ne bih bio ovdje. Roditelji, bili ste nevjerojatni, hvala vam. Imam previše ljudima kojima bih trebao zahvaliti“, poručio je za kraj jedan od najboljih tenisača svih vremena.(rv)


Tagovi

Roger FedererLaver Cup

Ostale Vijesti