REUTERS/Garnier Etienne
REUTERS/Garnier Etienne

Skakačica na skijama i biciklist najbolji sportaši Austrije, najbolja momčad nogometna reprezentacija

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 13.10.23. | 13:47

F1 momčad Red Bull Racing je završila druga

Skijaška skakačica Eva Pinkelnig i biciklist Felix Gall proglašeni su najboljim sportašima Austrije u 2023. godini u izboru Austrijskog udruženja sportskih novinara (SMA) na gala priredbi u bečkoj Wiener Stadthalle.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pinkelnig je pobijedila ispred braniteljice naslova Anne Gasser (snowboard) i svjetske prvakinje u brdskom biciklizmu Mone Mitterwallner, dok je Gall proglašen najboljim ispred svjetskog prvaka u penjanju Jakoba Schuberta i nordijskog skijaša Johannesa Lampartera.

"Pokušavam suspregnuti suze. Bilo je to poput vatrometa emocija. Ova priča pokazuje kako je sve moguće uz vjeru i rad. Mnogi ljudi sa strane su govorili, prestara je, nije talentirana, nema hrabrosti. Hvala Bogu na vlastitom srcu i što sam slušala najbliže," kazala je 35-godišnja Pinkelnig koja je ove godine osvojila ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu i dvije srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu.

S druge strane Gall je postao četvrti biciklist koji je proglašen austrijskim sportašem godine u izboru sportskih novinara od 1949. godine. Mladi Austrijanac je ove godine slavio na "kraljevskoj etapi" Tour de Francea, postavši tek treći debitant koji je na Touru osvojio etapu.

"Mi nismo biciklistička nacija, ali kada slavimo uspjeh to se dobro prepoznaje", rekao je sretno.

"Ovo je definitivno bila galaktička godina. Mnoge stvari su se dogodile ove godine izvan mojih snova," dodao je 25-godišnjak.

Ekipnu nagradu osvojila je austrijska nogometna reprezentacija, drugo mjesto je zauzela F1 momčad Red Bull Racing, dok su treće bile Anna Maria i Eirini Marina Alexandri u sinkroniziranom plivanju.

Najbolji sportaš s invaliditetom je biciklist Thomas Fruhwirth, a u ženskoj konkurenciji je nagradu dobila alpska skijašica Veronika Aigner.

Posebne nagrade dobile su austrijske sportske legende, alpski skijaši Annemarie Moser-Proll i Franz Klammer, te nogometaš Hans Krankl.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina) 


Tagovi

Austrija

Ostale Vijesti