Grgo Jelavic/PIXSELL
Grgo Jelavic/PIXSELL

Jug do rutinske pobjede nad Mornarom

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 14.10.23. | 18:23

Strijelce Juga predvodili su Hannes Daube s četiri pogotka i Marko Žuvela s tri.

Vaterpolisti dubrovačkog Jug Adriatic osiguranja u subotu su na bazenu u Gružu svladali splitski Mornar s 13-9 (6-0, 1-1, 5-5, 1-3) u prvoj utakmici 6. kola skupine A Regionalne lige.

Objema momčadima je ovo bila druga utakmica u posljednja 24 sata, nakon što su Dubrovčani na istom mjestu u petak poraženi s 11-12 od splitskog Jadrana, a Mornar uvjerljivo (8-19) izgubio na gostovanju Herceg Novom.

Momčad Vjeke Kobešćaka je ozbiljno ušla u utakmicu i već u prvoj četvrtini opravdala ulogu izrazitog favorita osiguravši šest golova prednosti (6-0). Splitska momčad je tek u posljednjim sekundama druge četvrtine uspjela postići prvi pogodak. No, gosti su u nastavku iskoristili rotacije u domaćoj momčadi i na kraju ublažili poraz.

Strijelce Juga predvodili su Hannes Daube s četiri pogotka i Marko Žuvela s tri. Kod Mornara su po dva gola postigli Luka Omrčen, Ferdinand Josip Bušelić i Duje Buzdovačić.

Jug je došao do treće pobjede u četiri nastupa i s devet bodova zauzima treće mjesto iza dva Jadrana, koji imaju po 12 bodova, a u nedjelju će se sastati u Splitu. Mornar je i nakon pet odigranih utakmica još uvijek bez ijednog boda.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Jug

Ostale Vijesti