Zvonimir Barišin/PIXSELL
Zvonimir Barišin/PIXSELL

Zvižduci na kraju: Hajduk propustio povijesnu šansu, promašaji koštali Bijele

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 15.08.24. | 22:59

Splićani još jednom ispali iz Europe, a nudila se vellika prigoda

Tuga i nevjerica na Poljudu nakon 0-1 protiv Ružomberoka! Hajduk je propustio povijesnu šansu igrati s nikada slabije rangiranim klubom u play-offu. Propustili su Splićani niz šansi u utakmici koju su barem trebali dovesti do produžetaka, ali nisu imali sreće. Nevjerojatno je što sve nisu realizirali u prvom poluvremenu koje ih je koštalo prolaska dalje.

U sjajnoj atmosrferi na Poljudu, Hajduk je doživio šok na startu kada je u sedmoj minuti Zvonimir Šarlija zabio u vlastitu mrežu nakon kornera koji je izveo Lavrinčik. Nije moglo gore početi za Bijele, pogotovo što je obećavao rezultat iz Atene gdje je Noah držao nulu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Unatoč primljenom pogotku Hajduk je krenuo po izjednačenje, nevjerojatno je što su Bijeli sve promašivali u prvom poluvremenu, dvije velike prigode imao je Rokas Pukštas, potom je dvaput u šansi bio Marko Livaja, no rezultat se nije mijenjao.

Nevjerojatno je što je promašio Aleksandar Trajkovski kada je sam izašao pred vrata I šutirao pokraj vratnice. Nakon toga je i Livaja još jednom mogao zabiti, ali nije imao sreće.

Apsolutni junak Ružomberoka bio je vratar Tomaš Frühwald koji je branio nemoguće, ali i hajdukovci koji su se nalazili u progodama mogli su i morali bolje. Uzalud Bijelima što im je ovo bilo poluvrijeme s najviše izglednih prilika od početka sezone, Slovaci su na odmor otišli s prednošću.        

Nije bilo Nike Sigura koji je otpao zbog ozljede stražnje lože, pa je na njegovo mjesto desnog beka ponovno stao Fahd Moufi.

U prvoj postavi nije bilo Filipa Krovinovića i Anthonyja Kalika, a trener Gennaro Gattuso počeo je s Trajkovskim i Emirom Sahitijem.

Slovački trenr Ondrej Smetana izveo je očekivanu postavu, branio se grčevito, ali je imao prednost s kojom je ušao u nastavak. Bijeli su nastavili s promašajima i drugom poluvremeu, ne tako često kao u prvom. Tako je sa 20 metara zamalo neprecizno sa 22 metra pucao Sahiti, a onda se u odličnoj prigodi u 62. minuti našao svježi Kalik koji je s 5-6 metar pogodio vanjski dio mreže.

Nervoza se pojačavala protokom vremena, jer Hajduku se nudila povijesna prilika igrati za ulazak u Koferencijsku ligu s armenskim predstavnikom, malo poznatim klubom Noah koji je izbacio atenski AEK.

Svjesni su toga bili i Splićani koji nisu stajali s napadima, ali Slovaci su redovito prolazili nekažnjeno.

U samoj završnici Gattuso je na teren poslao Krovinovića, a ušao je i mladi Bruno Durdov, koji je otišao na desno krilo, a Kalik je igrao na lijevoj strani. Vrijeme koje je curilo nije bilo saveznik Bijelima, jer prigode su jenjale u drugom poluvremenu. Nemajući što izgubiti zaigrao je i Gattuso na kartu Mate Antunovića, centarfora koji je kod njega malo igrao, ali je probao sa svim napadačkim arsenalom.

U nadoknadi su još pucali Diallo i Kalik, ali ni to nije ušlo, a dojam je da je talijanski sudac Luca Pairetto mogao produljiti utakmicu više od šest minuta koliko je pokazano na malom semaforu.

Na kraju je na posljednji korner krenuo i vratar Ivan Lučić, ali to je bio kraj. Pjesmu su zamijenili zvižduci.

HAJDUK – RUŽOMBEROK 0-1 (0-1)

Split. Stadion Poljud. Gledatelja: 27205. Sudac: Luca Pairetto. Pomoćnici: Alessio Berti i Valerio Vecchi. Četvrti sudac: Gianluca Manganiello. VAR: Paolo Mazzaleni. AVAR: Matteo Gariglio.

Strijelci: 0-1 – Šarlija (7.-ag)

Hajduk (4-2-3-1): Lučić – Moufi (od 84. Antunović), Uremović, Šarlija, Melnjak (od 50. Diallo) – Pukštas, Rakitić (od 77. Krovinović) – Bamba (od 50. Kalik), Trajkovski, Sahiti (od 77. Durdov) – Livaja.

Ružomberok (3-4-2-1): Frühwald - Gabriel, Maly, Mojžiš (od 74. Maslo) – Gomola (od 87. Selecky), Lavrinčik, Luteran (od 74. Jackuliak), Madlenak (od 60. Mudry) – Hladik, Chobot (od 60. Domonkos) – Chrien.

Žuti kartoni: Bamba, Diallo, Šarlija (Hajduk), Lavrinčik, Chrien, Mojžiš, Mudry (Ružomberok).

Crveni kartoni: Uremović 90.+9, izvan terena (Hajduk)..



 


 


Tagovi

HajdukRužomberokKonferencijska ligaGennaro Gattuso

Ostale Vijesti