Zvijezde mercata - Ovo je 10 igrača koji su na Euru sebi drastično podigli cijenu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 25.06.16. | 15:48

Kao i svako natjecanje, i Europsko prvenstvo u Francuskoj je iznjedrilo svoje heroje.

Vidjeli smo mnoštvo dobrih partija od strane raznih nogometaša, a ugledni Guardian je istaknuo 10 igrača koji su svojim igrama podigli sebi cijenu uoči ljetnog prijelaznog roka. Među njima je i jedan Hrvat.

Michael McGovern (Sjeverna Irska, bez kluba)

Ovaj 31-godišnji vratar sezonu je završio u škotskom Hamiltonu, ali sada je bez kluba. Odličnim obranama na Euru podigao je zanimanje klubova za sebe te sigurno povećao i svoju buduću plaću kod novog poslodavca.

Kyle Walker (Engleska, Tottenham)

Očekivalo se kako će Nathaniel Clyne biti prva engleska opcija na desnom boku, ali ga je Walker istisnuo i pružio odlične partije.

Marek Hamšik (Slovačka, Napoli)

Znamo da je Hamšik fantastičan igrač, ali se na Euru potvrdio kako ima što ponuditi na najvećoj sceni, odnosno u najvećim klubovima.

Ivan Perišić (Hrvatska, Inter)

Hrvatski junak je zabio dva gola na Euru i pokazao najvećim klubovima kako mogu računati na njega. Vrlo lako bi nakon EP-a mogao završiti u Premierhipu.

Grzegorz Krychowiak (Poljska, Sevilla)

Jedan od najboljih zadnjih veznih na turniru navodno je već sve dogovorio s PSG-om koji će aktivirati izlaznu klauzulu po kojoj će Sevilla dobiti čak 45 milijuna eura.

Joe Allen (Wales, Liverpool)

Nije se baš naigrao na Anfieldu ove sezone, ali u reprezentaciji Walesa pruža odlične igre. Njega žele Swansea, Southampton, a novi favorit je Leicester.

Laszlo Kleinheisler (Mađarska, Werder)

Čovjek je startao tek u jednoj bundesligaškoj utakmici, a u Francuskoj je ponajbolji igrač jedne od iznenađenja Eura.

Birkir Bjarnason (Island, Basel)

Island je sve oduševio momčadskom igrom, ali se Bjarnason ipak istaknuo, kako neumornim pokrivanjem velikog dijela terena, tako i golom koji je postigao Portugalu.

Dimitri Payer (Francuska, West Ham)

Dobili smo odgovor može li Payet briljirati i na najvećoj sceni. Može!

David Silva (Španjolska, Manchester City)

Na Euru je došao i do 100. nastupa za Španjolsku, a svojim se igrama nametnuo kao najbolji igrač svoje reprezentacije na ovom turniru.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Kyle WalkerMichael McGoverneuropsko prvenstvo u nogometu 2016Marek HamšikIvan PerišićGrzegorz KrychowiakJoe AllenLaszlo KleinheislerBirkir BjarnasonDimitri PayetDavid Silva

Ostale Vijesti