Zvijezda šampionskog Leicestera odbila poziv u englesku reprezentaciju

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 09.11.17. | 13:22

Evo što kaže izbornik Southgate.

Izbornik Southgate je poslao poziv 27-godišnjem veznjaku, no ovaj ga je odbio jer se trenutno ne osjeća dovoljno spremnim kako bi igrao za nacionalnu selekciju iako se krajem listopada vratio nakon ozljede koju je zadobio još na pripremama.

On je na zadnji dan transferne tržnice prešao iz bivšeg prvaka Leicestera u aktualnog za odštetu od 40 milijuna eura, no tek će morati potražiti svoje mjesto u početnih 11 novog kluba, a to nije situacija na koju je naviknut jer je u Leicesteru bio ključni kotačić momčadi i srce veznog reda. Southgate je o ovom slučaju govorio biranim riječima i potvrdio kako nema nikakve zle krvi između igrača i reprezentacije ili kluba i reprezentacije.

˝Nisam tip trenera koji izrabljuje igrače do krajnjih granice, ne želim riskirati. Razgovarao sam s Dannyem ovog tjedna i on se jednostavno ne osjeća dovoljno spremnim da igra˝ - izjavio je izbornik engleske nogometne reprezentacije.

Engleska neće u dvije velike utakmice ići s punom snagom jer su odlučili poštedjeti Kanea, Sterlinga, Delpha, Hendersona, Allija i Winksa, vjerojatno u dogovoru s klubovima i zbog manjih ozljeda koje nije vrijedno izlagati dodatnom riziku.

Iako su engleski mediji odmah namirisali sukob na relaciji Chelsea – reprezentacija od toga nema ništa, a vidjet ćemo hoće li ovo odbijanje utjecati na pozivanje Drinkwatera u budućnosti. Engleska u petak igra na Wembleyu protiv Njemačke, a onda idućeg utorka gostuju u Brazilu.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Danny DrinkwaterEngleska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti