'Zvijer' ostala bez kluba - zabio gol za promociju u viši rang, a odmah nakon utakmice dobio otkaz!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 31.05.16. | 16:21

Adebayo Akinfenwa, popularna 'Zvijer', više nije član Wimbledona.

AFC Wimbledon je osnovan 2002. nakon što je Engleski nogometni savez dopustio da se Wimbledon FC premjesti iz Londona u Milton Keynes i preimenuje u MK Dons. Nezadovoljni navijači su odmah osnovali svoj klub koji je krenuo iz desetog ranga engleskog nogometa te iz godine u godinu napredovao da bi jučer na Wembleyju, u dvoboju s Plymouthom, izborio ulazak u treću ligu, Division One.

Jedan od zaštitnih znakova kluba u posljednje dvije sezone je napadač Adebayo Akinfenwa, popularno zvani 'Zvijer'. Ovaj 34-godišnji napadač je visok 180 centimetara i težak više od 100 kilograma, ali to ga nije omelo da lani bude najbolji igrač kluba. Zabio je 13 golova u League Two i pomogao svojem klubu da osigura opstanak.

Ove godine je Akinfenwa igrao manje, zabio tek 5 golova, a jedan od njih je bio i jučer, kada je u sudačkoj nadoknadi bio precizan iz kaznenog udarca te potvrdio važnu pobjedu svoje momčadi. No, umjesto slavlja, dogodio se obrat – Akinfenwa je neposredno nakon utakmice saznao kako Wimbledon ne želi produžiti ugovor s njim, odnosno kako je slobodan igrač.

Prvotni šok i nezadovoljstvo kasnije su zamijenile mirnije izjave:

„Prije utakmice sam rekao suigračima da idemo dovesti bajku do sretnog završetka, a to smo i napravili. Nisam mogao ni zamisliti da ćemo uspjeti osigurati promociju u viši rang te da ću ja zabiti s posljednjim udarcem na utakmici. Svakako će mi nedostajati momčad, ali ne postoji bolji način za odlazak iz kluba“, rekao je Akinfenwa za BBC, a kao da je predosjećao, on je svoje posljednje trenutke obilježio na kontroverzan način.

Naime, nakon što je Wimbledon izborio jedanaesterac u sudačkoj nadoknadi, lopti je prišao Callum Kennedy koji je bio predodređen da izvede udarac. No, umiješao se Akinfenwa, oteo loptu suigraču te sam izveo jedanaestarac. Znao je da mu se Kennedy neće suprotstaviti. Tko bi se i usudio?

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Adebayo AkinfenwaWimbledon

Ostale Vijesti