Zrinjskom pripao Hercegovački derbi, Plemići uvjerljivi na vrhu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 01.04.23. | 16:09

Pobjeda domaće momčad u niti jednom trenutku nije došla pod znak pitanja.

Nogometaši Zrinjskog slavili su u Hercegovačkom derbiju protiv Širokog s 3:1 i učvrstili se na vrhu ljestvice Premijer lige. Plemići sada imaju 14 bodova prednosti pred drugoplasiranim Borcem iz Banje Luke, a Široki je ostao na trećem mjestu sa 17 bodova manje od Zrinjskog. Momčad Ivice Barbarića mogla bi pasti na četvrto mjesto ako Željezničar svlada Leotar u gostima (u trenutku objave ovog teksta Leotar vodi 1:0).

Bivši igrač Solina Kristijan Stanić zabio je u 7. za vodstvo Zrinjskog, a momčad Krunoslava Rendulića potvrdila je pobjedu pogocima najboljeg strijelca lige Nemanje Bilbije koji je u 51. realizirao kazneni udarac, a u 83. minuti zabio je za konačni rezultat na dodavanje Josipa Ćorluke. Jedini pogodak za Široki Brijeg zabio je Cyrille Kpan na dodavanje Oliveire u 61.

Rendulić je u današnjoj utakmici priliku od prve minute dao vrataru Marku Mariću i Mariju Ćuži koji su odigrali svih 90 minuta, a Antonio Ivančić igrao je do 76. i utakmicu napustio sa žutim kartonom. Umjesto Ivančića u igru je ušao Karlo Kamenar, dok je Tomislav Kiš šest minuta prije kraja zamijenio Bilbiju. Marin Topić, Marin Magdić i Matija Malekinušić nisu ulazili u igru.

U redovima Širokog svih 90 minuta odradili su Renato Josipović i Di Mateo Lovrić, Ilija Bagarić igrao je do 59. kada ga je zamijenio Ilan Pejić (i zaradio žuti kareton). U igru su još ulazili Frano Medić, Ivan Pranjić i Dominik Radić, dok Tomislav Tomić, Fran Vukelić, Božo Musa i Mate Šuto nisu ulazili u igru.

Zrinjiski u idućem kolu očekuje novi derbi, gostovanje kod drugoplasiranog Borca, dok će Široki na Pecari dočekati davljenika Igmana iz Konjica.




Tagovi

BiH Premijer ligaŠiroki BrijegZrinjskiNemanja BilbijaKrunoslav Rendulić

Ostale Vijesti