Germanijak
Germanijak

Zrinjski s nova tri boda ostaje na prvoj poziciji, Borac slavio u gostima

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 16.10.24. | 21:18

Plemići bi u Mulahusejnoviću mogli imati nasljednika Nemanje Bilbije

Danas su se odigrale zaostale utakmice Lige BiH. Nogometaši Igmana su u zaostaloj utakmici drugog kola u Konjicu dočekali Borac iz Banja Luke.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Gosti su opravdali ulogu favorita i upisali uvjerljivu pobjedu (0-4). Borca je do pobjede s dva pogotka predvodio mladi Enver Kulašin, a po jednog su dodali Stojan Vranješ i David Čavić. Gosti su od 55. minute bili s igračem manje kada je Stefan Denković zaradio drugi žuti karton.

U drugoj utakmici dana Zrinjski je ugostio Radnik iz Bjeljine na stadionu Pod Bijelim Brijegom. Bila je to odgođena utakmica trećeg kola koja se odigrala s mjesec dana zakašnjenja. Plemići su u susret ušli kao favorit,a to su sjajnom igrom i opravdali. Kontrolirali su veći dio utakmice i upisali pobjedu (2-0). Kao pravi nasljednik Nemanje Bilbije sve se više ističe Nardin Mulahusejnović koji je pogotkom sezone doveo domaćina u vodstvo. Gosti nisu uspijevali ugroziti vratara Zrinjskog gotovo cijeli susret. Potvrdu pobjede Plemićima je donio David Čamber u sudačkoj nadoknadi.

Liga se nastavlja ovog vikenda utakmicama desetog kola koje je bilo odgođeno prošli vikend zbog strašne tragedije u Jablanici. Zrinjski u ponedjeljak dočekuje Igman dok će Borac ugostiti Željezničar. (D.F.G.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

BiH Premijer ligaZrinjskiBoracNardin Mulahusejnović

Ostale Vijesti