Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Zlatko Dalić je promašio metu! Vatreni su imali 'kamilicu' u Neuruppinu

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 25.06.24. | 16:00

Bilo je par stvari ili situacija koje su se gurnule pod tepih. U cilju višeg interesa. A koje su se lako mogle napuhati kada bi imali “figu u džepu”

Zapravo, sasvim očekivano je bilo obraćanje naciji Zlatka Dalića. Red zahvale igračima i navijačima, potom preuzimanje krivnje na sebe i bez konkretnog odgovora na pitanje vidi li se i dalje kao izbornik reprezentacije, odnosno kakvu Hrvatsku možemo očekivati u bliskoj budućnosti. Da, iskoristio je Dalić priliku da se obračuna s onima koji cijelo ovo vrijeme imaju “figu u džepu”. Barem on tako tvrdi.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Bilo je nepotrebnih afera, to nije trebalo. Vama na dušu, vi znate što i kako radite, i zašto to radite”, rekao je Dalić koji nije imenovao na koga konkretno misli i koje su to bile afere.

Jer, ovdje ih nije bilo. Niti jedna. Bila je ovo klasična kamilica u kojoj su se svi svrstali pod nacionalni stijeg i ideju o Hrvatskoj - prvaku Europe 2024.

Nije bilo apsolutno nikakvih iskakanja. Niti su novinari ovdje tražili senzacije, niti su kampirali ispred hotela, verali se po drvećima gledajući taktičke zamisli i još puno toga što je Dalićevim prethodnicima bila svakodnevica.

A nije da ih nije moglo biti. Bilo je par stvari ili situacija koje su se gurnule pod tepih. U cilju višeg interesa. A koje su se lako mogle napuhati kada bi imali “figu u džepu”. I ne pada nam napamet da ih sada iznosimo kada je ionako sve gotovo.

I zaista ne znamo što je to bila afera? Slučaj Petković? Pa izbornik je sam reagirao na način na koji nije trebao i prozvao napadača zbog taštine. I izašao iz okvira “family”! Je l' u sferu “afere” ulazi legitimno pitanje da komentira izjave iz Zagreba da se previše očinski ponaša prema senatorima? Afera bi valjda moglo biti i pitanje zašto ne vjeruje Budimiru, zašto je vodio ozlijeđenog Vlašića koji je na kraju otpao ili zašto nije Hrvatska bila prava protiv Albanije u jedinoj utakmicu koju smo morali dobiti “pod mus”?

Na koncu, sumnjamo da je mislio na onu scenu kada su mu zasmetali fotoreporteri koji su hodali tijekom jedne od press konferencija.

Dojma smo da je to svojevrsni spin kako bi se skrenuo fokus na činjenicu da javnost zanima koji su planovi Zlatka Dalića, ima li energije, želje i htijenja da nastavi na ovoj poziciji odnosno je l' pričao s Lukom Modrićem oko njegova nastavka karijere u nacionalnom dresu? Ili su izborniku teško sjele izjave stručnjaka iz Zagreba koje su zapravo na tragu onoga što smo i sami zaključili i napisali. Pa je iskoristio priliku da prozove one koji su bili cijelo vrijeme na istoj strani. Bez presedana i bez ikakve fige u džepu! U svakom slučaju - promašena meta izborniče!



Tagovi

VatreniHNSEuro 2024Hrvatska nogometna reprezentacijaZlatko Dalić

Ostale Vijesti