Denny Medley-USA TODAY Sports
Denny Medley-USA TODAY Sports

Žestoke kazne za urugvajske nogometaše

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 28.08.24. | 17:54

Epilog nereda s navijačima

Krovno tijelo južnoameričkog nogometa CONMEBOL oštro je kaznio urugvajske reprezentativce koji su sudjelovali u neredima s navijačima Kolumbije nakon 0-1 poraza u polufinalu ovogodišnje Copa Americe u Charlotteu, a najtežu kaznu dobio je napadač Darwin Nunez.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nunez je kažnjen zabranom nastupa na čak pet sljedećih službenih utakmica, s četiri utakmice zabrane nastupa kažnjen je Rodrigo Bentancur, dok su sa po tri utakmice neigranja kažnjeni Ronald Araujo, Jose Maria Gimenez i Mathias Olivera.

Usto su igrači kažnjeni i financijski, Nunez s 20,000 dolara, Bentancur sa 16,000 dolara, a Araujo, Olivera i Gimenez sa po 12,000 dolara, dok je Urugvajski nogometni savez kažnjen s 20,000 dolara.

Kapetan Urugvaja Gimenez tvrdio je kako su igrači skočili na ogradu kako bi zaštitili svoje obitelji.

Sve navedene kazne igrači će morati odslužiti u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine u kojima će Urugvaj u rujnu igrati protiv Paragvaja u Montevideu i Venezuele u Maturin, dok ga u listopadu očekuju susreti protiv Perua u gostima i Ekvadora na domaćem terenu, a u studenom domaća utakmica protiv Kolumbije doma i Brazila u gostima.

Nakon trećine odigranih kvalifikacija, odnosno šest od 18 kola, Urugvaj se nalazi na drugom mjestu ljestvice s 13 bodova, dva manje od vodeće Argentine, ali i osam više od sedmog Paragvaja koji se nalazi na poziciji koja vodi u dodatne kvalifikacije.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Urugvajska nogometna reprezentacijaCONMEBOLDarwin Nunez

Ostale Vijesti