Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Zekićev miljenik nakon Slavena i Partizanija potpisao za prvaka Indonezije

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 04.07.24. | 08:56

Nikada neće doseći slavu jednog drugog Hrvata, ali svakako će biti velika snaga Persiba

Mateo Kocijan će svoj nogometni put nastaviti u Indoneziji. Nakon što je pod vodstvom Zorana Zekića briljirao u dresu Slaven Belupa, današnji trener Sarajeva poveo ga je sa sobom u albanski Partizani gdje je Kocijan odradio prošlu sezonu. Zekić se u Albaniji zadržao puno kraće od planiranog, poziv Osijeka nije mogao odbiti, ali je krajem sezone dobio informaciju od čelnika kluba kako suradnju s njim ipak neće nastaviti.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Za to vrijeme, Kocijan je ostao u Partizaniju, da bi onda u siječnju dogovorio sporazumni raskid. Imao je nekoliko ponuda, ali one nisu onakve kakvima se nadao pa je tako narednih pola godine odlučio samostalno trenirati. Iako su ga pratili neki hrvatski klubovi, Kocijan je, nakon što je do HNL-a dogurao tek s 26 godina, odlučio okusiti čari inozemstva.

Nakon nekoliko niželigaša, a potom još Slavena i Partizanija, Mateo Kocijan sada odlazi na dalek put – u Indoneziju! Njegov novi klub je Persib, aktualni prvak Indonezije kojeg vodi 53-godišnji hrvatski stručnjak Bojan Hodak. Iako je u tamošnjem nogometu Persib veliki klub te je Hodak iznimno cijenjen trener, Hodak i Kocijan ni izbliza ne mogu doseći razinu popularnosti donedavno jedinog hrvatskog nogometaša u Indoneziji – Marka Šimića. Danas 36-godišnji napada istinska je legenda Persije, na društvenim mrežama prati ga više od 1.3 milijuna ljudi, a dosad braneći boje spomenutog kluba postigao 84 pogotka u 138 nastupa.

Što se tiče Kocijana, on u Persib stiže kao svojevrsna zamjena za Alberta Rodrígueza. Inače, nova sezona u Indoneziji neće tako brzo početi, stoga će nekadašnji Farmaceut imati dovoljno vremena da se prilagodi na novu sredinu i da dođe do optimalne fizičke spreme prije početka novih izazova.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

indonezijaMateo Kocijan

Ostale Vijesti