Armin Durgut/PIXSELL
Armin Durgut/PIXSELL

Zekić uoči sarajevskog derbija: „Doživio sam ga kao igrač prije 24 godine, ali sada je moja odgovornost veća“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.09.24. | 15:13

Trener Sarajeva ne želi reći da je njegova momčad favorit uoči sutrašnjeg derbija protiv Željezničara

Zoran Zekić i Sarajevo kao prvoplasirana momčad prvenstva s pet pobjeda i jednim remijem dočekuju Željezničar u osmom kolu prvenstva. Plavi stižu na Koševo kao četvrtoplasirana momčad, ali osječki strateg na klupi bordo momčadi ne želi podcijeniti svoje protivnike, iako im dolaze nakon domaćeg poraza od Zrinskog (0-2). Sarajevo je, pak, u zadnjem kolu upisalo pobjedu protiv banjalučkog Borca 1-0.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Gledali smo detalje protiv Borca s kojima nismo zadovoljni i želimo te greške anulirati. Pred nama je velika utakmica, moramo biti prisebni, iako nismo imali puno vremena za pripreme nakon Banje Luke, ali ponekad je bolje tako. Nadam se da ćemo svi uživati ​​u nogometu”, rekao je Zekić u najavi utakmice, a naglasio i da ne želi puno govoriti o ulozi favorita.

“To je uvijek nož s dvije oštrice. Kao trener težim savršenstvu, dečki moraju shvatiti da svaka utakmica donosi nešto novo. Morate biti prizemljeni. Ako možemo pronaći detalje da ih kaznimo, hoćemo. Život me naučio da moram biti prizeman i hladne glave”, kazao je Zekić i dodao:

"Velika je utakmica sutra, ali gledam ju kroz bodove, pripremiti ekipu i nadam se da ćemo uživati u nogometu."

Ovo je 153. 'vječni derbi' BiH, a Zekiću drugi u životu.

"Meni je ovo drugi derbi sutra jer sam već jednom bio igrač. Sjećam se i tog derbija nisam ulazio u igru i znam da je Željo bio na prvoj poziciji. Pa smo ih razbili. Derbi je uvijek derbi, ne čitam medije. To je specijalnih devedest minuta, vi to znate bolje i od mene. Hladne glave i sa velikom motivacijom na tragu Evrope odigrati ćemo utakmicu i očekujemo sve najbolje", rekao je trener Sarajeva pa još kratko dodao:

"Tada sam razmišljao da uđem barem minutu, ali sjećam se da je Škoro zabio jedan, dva gola, znam da je atmosfera bila fantastična. To su impresije od prije 24 godine. Sada je moja odgovornost puno veća. Treba uživati u životu, posebice u ovakvom trenutku jer je ovaj derbi velika čast."

Što je još rekao pogledajte ispod:


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Zoran ZekićFK SarajevoŽeljezničarbosna i hercegovinaBiH Premijer liga

Ostale Vijesti