Završen prvi dan Germania kupa: Poznata dva finalista

Vrijeme Čitanja: 7min | sub. 05.10.24. | 20:25

Nakon osam utakmica grupne faze natjecanja, u nedjelju nas očekuje završna borba za polufinale i sama završnica prvog Germania kupa.

Prvoklasni mali nogomet, uzbudljive i napete utakmice, sjajno suđenje i vrhunski navijački štimung obilježili su prvi dan prvog Germania kupa, malonogometnog turnira na kojem će jedna od osam malonogometnih momčadi iz cijele države osvojiti nagradu vrijednu sedam tisuća eura.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno 18+)

Današnjih osam utakmica u skupinama A i B donio nam je dva polufinalista. U skupini A Turbina u polufinale ulazi kao sigurna prva, a za poziciju A2 u sutrašnjem će se programu boriti MNK Sveti Josip JAKO Sport iz Dugog Rata koji ima tri boda i MNK Stanovi iz Zadra koji imaju jedan bod. Dalje može proći i Tupek Auto, ali mu se mora poklopiti i rezultat druge utakmice.

U skupini B prolaz dalje osigurala je zagrebačka Unijabeton koja u posljednjem kolu igra protiv SC Torba Debeljak iz Sukošana koja je bila na korak do prolaza, ali se Keraterm vratio nakon 0-2 i ostao u igri za prolaz. Jedina momčad koja nema šanse za drugi krug je hrabri Domino Maling iz Istre, najmlađa momčad turnira koja je prvi dan upisala dva tijesna poraza...

Sve u svemu prvi dan Germania kupa ne da je opravdao očekivanja, nego ih je i premašio. Jedva čekamo nedjelju i nastavak natjecanja!

Prvo izdanje Germania kupa igra se u zagrebačkom Agram centru u subotu i nedjelju. Sve utakmice Germania kupa 2024. možete pratiti na programu SportKluba 10, a tijek rezultata, osim u nastavku članka na Germanijak.hr-u na SofaScore aplikaciji.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno 18+)

Najavu obje skupine Germania kupa, kao i sve ostale informacije o ovom prestižnom turniru ukupnog nagradnog fonda 10 tisuća eura pronađite OVDJE.

SKUPINA A

Prvi povijesni gol na Germania kupu zabio je Šimun Popov u ranoj fazi utakmice između MNK Stanova i Tupek Auta. No, zagrebački sastav je preuzeo inicijativu i do poluvremena uspio izjednačiti golom Ivice Majića nakon udarca iskosa. Do kraja utakmice Tupek Auto imao je nešto više prilika te je prvi susret završio bez pobjednika.

"U Zagreb smo stigli prije dva sata. Drago nam je da smo sudjelovali na utakmici otvaranja. Vidi se da je jako dobra organizacija. Utakmica je bila tvrda, obje ekipe bile su jako dobre. Vidjet ćemo što nas čeka u kasnijim utakmicama, nadam se da ćemo uspjeti izboriti drugi krug", rekao je Šimun Popov strijelac prvog gola na Germania Kupu.

Tupek Auto izjednačio je tri minute prije kraja prvog dijela. Gol je pripisan Ivici Majiću iako se s dijela tribine činilo kako je loptu u mrežu skrenuo Dario Markić

"Imali smo dominaciju, ali imali su i protivnici svoje šanse. Loše smo ušli u utakmicu praktički u prvom napadu primili gol. Kasnije smo tražili to izjednačenje koje smo dohvatili pred kraj prvog dijela. Utakmica je bila jako tvrda, na kraju je bod zaslužen. Nadam se da ćemo u preostale dvije utakmice uspjeti osigurati polufinale", rekao je Markić nakon utakmice.

U drugoj utakmici skupine zagrebačka Turbina zabila je dugoratskom MNK Sveti Josip JAKO Sportu u ranoj fazi utakmice preko Marka Tolja. Utakmica je bila vrlo dinamična i izjednačena, no, mlada ekipa Turbine bila je puno konkretnija. Marcel Carić u nastavku utakmice poentira za drugi gol Turbine, ispostavilo se ne i posljednji na utakmici budući da je mladi Timon Regvar 20 sekundi prije kraja poentirao za konačnih 33.

"Dogovorili smo se da ćemo igrati čvrsto i hrabro, makar izgubili. Bitan je bio stav. Uspjeli smo pobijediti. Igramo sada protiv dobre ekipe iz Zadra. Nadamo se pobjedi na domaćem terenu i prolasku u polufinale", rekao nam je Marko Tolj, strijelac prvog gola na utakmici.

A komentar nakon utakmice dao nam je i srebrni Vatreni Filip Bradarić, koji je u karijeri nosio dresove Hajduka, Rijeke, Cagliarija, Celte iz Viga...

"Jedna tvrda utakmica, momci su mladi, igrali su 100 posto i zasluženo pobijedili. Čestitam im. Mi se baš nismo niti snašli u početku, jer inače igramo s drugom loptom: Druga utakmica će biti bolja. Nadam se da smo se prilagodili na uvjete. Idemo po pobjedu i prolaz dalje", rekao je Bradarić.

Bradarićev MNK Sveti Josip JAKO Sport iskupio se već u idućoj utakmici u kojoj je s 4-1 nadvisio Tupek Auto golovima Duje Klarića, Marijana Tunjića, Ante Dragoševića i Ivana Vrbanića, s time da je posljednja dva gola dugoratska ekipa zabila u praznu mrežu, u trenucima kada je Tupek Auto zaigrao s golmanom igračem.

Posljednja utakmica skupine A prvog dana natjecanja bila je još jedna poslastica. Navijači Turbine iz Dugava napravili su pravu natjecateljsku atsmosferu i bili veliki vjetar u leđa svojoj momčadi koja je povela golom mladog Timona Regvara. Stanovi su uspjeli izjednačiti preko svojeg najboljeg strijelca Šimuna Popova koji je zabio za sada zabio oba pogotka za Stanove. No, Lovro Šimić doveo je Turbinu u novo vodstvo koje Turbina nije ispuštala do kraja unatoč pokušajima zadarske momčadi i nastojanju da zabiju s golmanom igračem.

Subota, 5. listopada

Tupek Auto - MNK Stanovi 1-1

MNK Sveti Josip JAKO Sport - Turbina 0-3

Tupek Auto - MNK Sveti Josip JAKO Sport 1-4

MNK Stanovi - Turbina 1-2

Nedjelja, 6. listopada

Tupek Auto - Turbina - 12.00

MNK Stanovi - MNK Sveti Josip JAKO Sport, 13.20

Tablica

1. Turbina 200 5-1 6

2. MNK Sveti Josip JAKO Sport 101 4-4 3

3. MNK Stanovi 011 2-3 1

4. Tupek auto 011 2-5 1

SKUPINA B

U prvoj utakmici skupine B, između dva zagrebačka sastava, Unijabeton prva je zabila nakon dalekometnog udarca Karla Darojkovića. Do kraja poluvremena, unatoč blagoj dominaciji Unijabetona, više nije bilo pogodaka. Unijabeton u nastavku je još pojačala tempo te je golovima Krešimira Matovine i Mate Mizana stigla do nedostižne prednosti od 3-0. Keraterm se probao vratiti u utakmicu u igri s golmanom-igračem, ali Unija je zabetonirala svoj gol te je ostvarila prvi 'clean sheet' na turniru.

"Znali smo da smo kvalitetni. Prije utakmice dogovorili smo se da ne jurcamo, da igramo strpljivo i ne griješimo u obrani. Poveli smo i mirno priveli utakmicu kraju. Čeka nas utakmica protiv dečkiju iz Pule, čuo sam da su dobra ekipa. Trebamo nastaviti s ovim pristupom i osigurati drugi krug", rekao je nakon utakmice Fran Vukelić, a nadu u prolaz, unatoč uvjerljivom porazu zadržao je Antonio Mandić iz Keraterma.

"Probali smo s golmanom igračem napraviti taj višak, vratiti se u utakmicu ali nije išlo. Odmah smo u prvoj minuti napravili veliku grešku. Unijabeton je to iskoristila Krenuli su igrati s golmanom i umrtvili utakmicu. Iskusna su ekipa i bilo je teško vratiti se. Potrudit ćemo se u iduće dvije utakmice vratiti, odigrati što bolje i nadam se izboriti polufinale."

Druga utakmica skupine B između Domino Malinga i SC Torbe Debeljak bila je prava poslastica s puno udaraca na obje strane, sjajnim obranama dva vratara Dine Crljenice i Vice Sučića, ali bez golova sve do - predzadnje sekunde utakmice. Mlada istarska momčad Domino Maling odlično se držala protiv iskusnijih Debeljičana koji su na kraju stigli do pobjede nakon sjajne akcije koju je zaključio Nino Jurjević Adžić, manje od dvije sekunde prije kraja.

"Jako teška utakmica. Bili smo malo umorni od puta, a oni mladi, energični. Uspjeli smo na kraju pobijediti. Jako bitna tri boda, idemo sada dalje. Želimo pobijediti u svakoj do kraja. Zato smo i došli ovdje", rekao je Jurjević Adžić

Domino Maling igrao je sa skraćenom rotacijom, jako se dobro držao, ali na kraju pokleknuo...

"Budući da nismo kompletni, držali smo se plana da igramo obranu do centra. Nažalost, moralo je negdje puknuti. Primili smo gol manje od dvije sekunde prije kraja. Vjerojatno je došlo do pada koncentracije zbog umora. Ali, što je tu je. Pred nama su još dvije utakmice, nije još ništa gotovo", rekao nam je Danis Hrgota, igrač Domino Malinga i Futsal Pule.

Istarska momčad se sjajno nosila s favoriziranim protivnikom i u svojoj drugoj utakmici na turniru. Domino Maling poveo je protiv Unijebeton golom Dine Crljenice, no praktički u idućem napadu Alen Vuković poentira za 1-1. Unijabeton je dominirala, a Amar Duo, vratar Betonaca koji voli igrati u polju, odapeo je čitav sijaset udaraca od kojih je jedan ipak završio u mreži istarskog vratara za, ispostavilo se, konačnih 2-1.

Junak SC Torbe Debeljak protiv Domino Malinga, Nino Jurjević Adžić, zabio je u ranoj fazi utakmice protiv Keraterma, ujedno i posljednjeg dvoboja prvog dana natjecanja. Jurjević Adžić početkom nastavka pogađa i drugi put za SC Torbu Debeljak i činilo se da je momčad iz Sukošana osigurala drugi krug. No, Keraterm se vratio iz mrtvih i stigao do izjednačenja golovima Tina Gršića i Rhadija Mouchinea. Keraterm je do kraja utakmice čak bio i bliže pobjedi, ali promjene rezultata više nije bilo. Keraterm će u sutrašnjem danu imati šanse za prolaz u drugi krug.

Subota, 5. listopada

Unijabeton - Keraterm 3-0

Domino Maling - SC Torba Debeljak 0-1

Unijabeton - Domino Maling 2-1

Keraterm - SC Torba Debeljak 2-2

Nedjelja, 6. listopada

Unijabeton - SC Torba Debeljak, 12.40

Keraterm - Domino Maling, 14.00

Tablica

1. Unijabeton 200 5-1 6

2. SC Torba Debeljak 110 3-2 4

3. Keraterm 011 2-5 1

4. Domino Maling 002 1-3 0


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Germania kupGermania kup 2024Germania Cup

Ostale Vijesti